Home

Oricît ne-am sclifosi, oricît am ţuguia buzele şi ne-am încrunta, academic, trebuie să recunoaştem că ăsta e subiectul momentului, după „confruntarea de la Cluj”. Nu dascălii, nu casa din Mihăileanu, nici măcar flota, capcană în care preşedintele a căzut, fie vorba-ntre noi, ca un fraier.

Vrem-nu vrem, ne place sau nu, „Femeile lui Băse” au intrat în folclor. S-a folosit de ele, dar de la ele i se şi trage. ( Se spune că şi Blaga ar fi izbucnit odată, că s-a săturat de fufe la partid!). Cînd Crin l-a acuzat că promovează „femeia obiect, cu succes facil şi tupeu”, Traian a replicat scrîşnit, nervos şi neinspirat. Reuşind să dea cu palma-n rahat cu acea grosolănie josnică, pe care mi-e jenă să o redau. A încercat apoi să pareze infantil, explicînd că a promovat femei – Renate Weber şi Adriana Săftoiu – care sînt acum la liberali. N-a fost Crin pe fază să-i spună că astea-s două deştepte care au fugit de el ca dracul de tămîie!

Şi cînd te gîndeşti că totul a pornit de la o întrebare de tabloid: ultima carte citită, ultimul film vizionat. Băsescu a zis că a citit „Levantul” lui Cărtărescu. Trebuia să-l tragă cineva de mînecă, să-i aducă aminte că a mai „citit” Levantul şi acu cîţiva ani! Cred că s-a gîndit la altă proză a lui Cărtărescu, „De ce iubim femeile”… Crin a răspuns că îi place să (re)vadă filmul „Parfum de femeie”, cu Al Pacino. De aici a început tăvălugul şarjelor cu şi despre femei. Din care Traian a ieşit cel puţin şifonat.

După această confruntare, eu am rămas în minte cu imaginea Mariei Băsescu, încadrată de Boc şi Stolojan. O femeie frumoasă, într-adevăr. Dar, figura ei împietrită, surprinsă dinadins de camere, în timp ce soţul ei se căznea să explice de ce promovează „fufe”, m-a impresionat. Chiar dacă n-o arăta, cred că se simţea îngrozitor în acele momente, cînd aluziile mergeau spre o duduie care şedea cîteva scaune mai încolo. Timp în care blonda „cu succes facil şi tupeu” rînjea ca proasta, mestecînd gumă.

PS Traian Băsescu a declarat astăzi, la Braşov, că n-a ştiut nimic despre viaţa personală a lui Crin Antonescu, atunci cînd a aruncat lăturile alea despre defuncta soţie a liderului PNL. Şi că presa a inventat toată povestea! Dumnezeule, cît tupeu golănesc are acest individ! Ce om cu mintea întreagă îl mai poate crede?

7 gânduri despre „De ce iubim femeile

  1. E prima mea vizita pe blog..
    Frumos ai scris despre dna Basescu.
    Mie ii este mila de ea, sincer…
    Pentru ca biata femeie trebuie ca a dus o viata de cosmar langa mai marele marinar al tarii.
    Apropierea de Udrea a deranjat-o vadit. Dar ce poate biata femeie sa faca sau sa zica?
    Eu sunt liberala, nu ma deranjeaza sa stiu ca x are o relatie extraconjugala cu y….Insa pentru aventuri familia nu trebuie sa sufere si nici sa stie nimic despre aventura cu pricina.
    Basescu insa o face pe fatza.
    E absurd sa credem ca dna Basescu nu stie cum stau lucrurile cu Udrea si Traian….Ea stie si accepta situatia. Asta am vazut eu la confruntarea de la Cluj.

  2. orice om cu scaun la cap si-a dat deja seama ce fel de om e basescu. daca nu te-ai prins de cativa ani buni, in ultimele luni ai avut posibilitatea sa-l vezi pe marlanul asta asa cum e el. rezulta ca cei care il voteaza, si sunt multi, fie sunt niste idioti, fie sunt exact ca el, nu-mi pot explica altfel succesul pe care inca il are

  3. Cu toate astea, sunt oameni care sunt fascinati total de Basescu.

    Sunt atat de fascinati incat il cred atunci cand spune ca nu stia despre viata personala a principalului contracandidat (desi, prin specificul pozitiei ocupate, este cel mai informat om din Romania).

    Sunt atat de fascinati incat pe tema de mai sus vin cu posturi de felul: „lasa ca sunt sigur ca Antonescu umbla cu Adina de dinainte sa ramana vaduv” sau „are dreptate Basescu, cine s-ar sinucide doar pentru ca are cancer”.

    Cam asta este Basescu, iar acestia sunt o parte dintre cei care cred in el (sau il sustin)…

  4. Răspuns pentru Ioan T. Morar . Un singur motiv pentru care mă rog să nu cîştige : m-am săturat, peste limita suportabilităţii, de hachiţele, golăniile, hăhăielile şi pornirile lui tiranice. Am ajuns să-mi fie ruşine de preşedintele ţării mele. Supliment: partidul lui de paramilitari hrăpăreţi şi veninoşi.

  5. Si la ce anume ne-am fi putut astepta de la el?
    Obiceiuri marinaresti ridicate la rang de presedentie, ca de… omul acum nu mai este cica marinar.
    Mai rau e ca dupa ce ca se poarta ca un bufon peste tot a ridicat si fufismele la rang parlamentar. Sa speram ca poate fi debarcat ptr ca daca nu ,va trebui sa ne inventam o flota ca sa putem emigra .asa nu se mai poate.Prea mult circ in timp ce oamenii acestei tari nu stiu ce sa mai faca cu ziua de maine.

Lasă un comentariu