Home

Vuieşte tot netul, plus anexa lui mai săracă, presa: nenorocire! Au limitat proştii de parlamentari numărul de cîini ciobăneşti! Aşa ceva! Măi băieţi. Şi fete. E bine că v-aţi sesizat, şi că luptaţi pe baricade cu hainii care vor răul ciobăneştilor mioritici. E chiar nobil. Doar că o faceţi cu 9 ani mai tîrziu! Da-da! Legea cu pricina, 407, a fost publicată în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare la 22.12.2006! Să vă citesc pasajul care ne interesează?

Iote-l: ”Art 23. În scopul gestionării durabile a faunei de interes cinegetic, se interzic: … k) permiterea însoţirii turmelor şi cirezilor de către câini însoţitori al căror număr este mai mare de 3 în zona de munte, de 2 în zona de deal şi de 1 la câmpie. În acest număr se includ şi câinii care asigură paza stânei.”

Eh, aşa e cînd presa (de păreriştii de pe net nu mă leg) se face după ureche. A lansat cineva ”bomba”, şi toată turma a înghiţit-o pe nemestecate. Fără să se mai obosească să verifice, să dea, naibii, măcar o căutare pe Google. Altfel, sînt total de acord: Jos labele de pe ciobăneşti!

2 gânduri despre „Jos labele de pe ciobăneşti!

  1. Ăia sunt ciobănești doar fiindcă viețuiesc împreună cu ciobanii. Foarte puțini dintre ei au ceva legătură cu rasa ciobănesc mioritic. Iar ciobanii îi cam lasă flămânzi (să fie răi) așa că se descurcă și ei cum pot prin pădure. De multe ori se descurcă prea bine, mai bine decât lupii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s