Home

Se face foarte mare tevatură despre ce a zis, gafînd infantil, ministra finanţelor (Ea a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”.)

Nasol momentul. Ne-a jignit. Ne-a atins la naturel, care, cum se ştie, e foarte simţitor. Un politician versat, aflat în situaţia sus-amintită, ar fi ştiut să empatizeze cu cei mulţi şi săraci. Cu alte cuvinte, ar fi minţit frumos. Poate ar fi scăpat şi o lacrimă în colţul ochiului.

Vedeţi? De-aia n-avem nevoie de tehnocraţi. Nu le au pe astea cu poporul, cu cei necăjiţi. Ei se uită, rece, doar la cifre, la bilanţuri, la MTO, uitînd că sînt atîţia amărîţi care nu au de-o palincă, după fasolea cu ciolan.

Aşa că, dragi tineri frumoşi şi liberi, degeaba ţipaţi: nu se poate fără partide, nu se poate fără politicieni. Cine să ne mai mintă cu graţie?

2 gânduri despre „De ce nu-s buni tehnocraţii

  1. Bun revenit!
    Chiar crezi că există „tehnocraţi”, fără a manifesta cel puţin simpatii politice? Vezi matale, există posibilităţi care se poate şi posibilităţi care nu se poate. Asta-i una care nu se poate!
    Că nu-s politicieni, asta-i altă discuţie. Da’ dintre toţi cei ce-şi zic politicieni, câţi sunt cu adevărat?

  2. Adevărul e că e greu să minţi credibil dacă nu eşti şulfă. Asta se cîştigă greu, în coterii politice. Şi apropo, @Cârcotaşule, mcy de urare. Chiar mă gîndeam să-l închid, dar mi-a revenit brusc pohta de scris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s