Home

Am cîteva amintiri haioase din vacanţele petrecute la bună-mea, în Apuseni. Una din ele e despre buda din fundul curţii. O coşmelie din scînduri, printre care şuiera vîntul. În care iarna îţi îngheţau hodrobelele, iar vara îţi muta nasul putoarea. Chiar dacă bună-mea arunca din cînd în cînd cu var în cloaca aia plină de viermi.

Cel mai fain era că găseai lipite pe pereţi poze alb-negru din revista Femeia – nişte muncitoare vînjoase, dar sexoase. Unii, mai şmecheri, aveau poze sepia din revista Cinema: Irina Petrescu, Ilinca Tomoroveanu, Gina Lolobrigida… Mai tîrziu am înţeles la ce foloseau. Iar pentru şters, bucăţi pătrăţoase, înfipte într-un cui, din ziarul partidului, Drumul socialismului.

De ce naiba mi-am amintit acum de buda bunicii? Aha, da: după o jumătate de veac de la întîmplările mele, 3,2 milioane de locuinţe au încă wc-ul în curte. Cam 38% din total! Estimp, media pe Europa e de 2,7%. Mai mult ca sigur că noi stricăm media UE.

Şi mai e o cifră de reţinut: doar 0,07% din localităţile ţării NU au acces la internet! Tare, sau ce? Să ne înţelegem: civilizaţia începe de la baie. Carevasăzică, apă curentă şi canalizare. Apeducte, mă, cum ne învăţau strămoşii noştri de la Râm. La chestia asta, cam jumătate din România stă cu un picior în Evul Mediu. Ălălalt picior, tot nespălat, e în mileniul III. Pe net.

3 gânduri despre „Buda, brand de ţară

  1. Ălălalt picior, tot nespălat, e în mileniul III. Pe net.

    Asta-i adevărat, chiar la mulţi care au apă curentă şi buda-n casă.
    Da’ tema, una de statistică, suportă discuţii. Ţiganii-şi fac palate, da’ buda tot în curte e. Cum, să bag căcatu-n casă? Alţii aşa au apucat şi nu mai pot să facă ceva. Alţii pot, da’ le e lene.
    Canalizare şi apă curentă-n toată ţara n-o să vedem încă o mie de ani de-acu’ncolo. Da’ un hidrofor şi o fosă septică se poate. Sigur, costă şi nu ţi le face nimeni moca! Toţi aşteaptă să li se facă, să li se dea. Ehe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s