Home

E duminică, mă pregătesc să merg la urne, şi încă nu ştiu pe cine să votez. Cum naiba să mă decid? Oricum aş întoarce-o, trebuie să aleg între două mediocrităţi. Una vicleană, grobiană, impulsivă, şantajistă, cam incultă, conflictuală şi narcisistă, cealaltă uşor artificială, cam superficială şi influenţabilă, un amestec cenuşiu de elev anost şi funcţionar într-o multinaţională, cu ceva ştaif occidental.
Aşadar, să-l aleg pe mediocrul fără scrupule, cu toată gaşca de asfaltatori, baracude imobiliare, şoguni şi băieţi deştepţi din energie, care-i atacă pe moguli doar pentru că ameninţă afacerile camarilei sale?
Să-l aleg pe mediocrul diplomat, cu alte găşti hrăpăreţe în spatele său, inclusiv, cu interese divergente, mogulii-rechini?
Să-l aleg pe mediocrul mitocan şi impulsiv, care urăşte majorităţile făcute de alţii, şi care nu suportă să nu aibă dreptate, pentru că se visează trimisul lui Dumnezeu pe pămînt?
Să-l aleg pe mediocrul spilcuit, dar insipid, care ştie să se poarte în societate, care nu hăhăie penibil şi nu jigneşte în stînga şi-n dreapta, doar pentru că stă atîrnat cu disperare de o largă majoritate politică?
Să-l aleg pe mediocrul narcisist, care se crede cel mai tare din parcare, fiind în stare oricînd să mintă, să înşele şi să ameninţe, doar pentru că dă impresia unui om puternic şi hotărît?
Să-l aleg pe mediocrul plictisitor, doar pentru că s-a lipit din mers de proiectul Johannis, probabil cea mai frumoasă mişcare din această campanie urîtă?
Să-l aleg pe mediocrul vulgar, doar pentru că spune pe şleau lucruri pe înţelesul „poporului”?
Să-l aleg pe mediocrul şovăielnic, doar pentru că şi-a pus, de nevoie, semnătura pe un document prin care îşi asumă greşelile făcute de partidul său?
Să-l aleg pe mediocrul demagog, doar pentru că a condamnat, oportunist, ororile comunismului?
Să-l aleg pe mediocrul care a pus-o pe toanta de fi-sa şefă la uteceul pedelist şi a făcut-o europarlamentar, sau pe mediocrul gafeur, care s-a dus, ca boul, în preziua confruntării, acasă la mogul?
Să-l aleg pe mediocrul „garantat” de Vanghelie, Hrebenciuc, Iliescu, sau pe mediocrul aplaudat slugarnic de Boc, Ridzi, Roberta şi Nuţi?
Într-un tîrziu, cu strîngere de inimă, m-am decis: am votat un preşedinte mediocru!

P:S: Excelentă analiza postată pe blogul său de Cristian Banu. Astăzi putem opta, odată cu votul dat viitorului  preşedinte, pentru o…republică parlamentară!

10 gânduri despre „Am votat un mediocru

  1. Politicienii sint prin definitie mediocri. Doar mediocrii pot fi intelesi si acceptati de peste jumatate din alegatori, doar mediocrii pot incapea intr-un acelasi partid. Mai important, doar politicile propuse de mediocri pot fi lar intelese de societate si de aparatul de stat si pot fi implementate cu relativ succes. Locul nemediocrilor este in zona demersului individual, de la cercetare stiintifica la management si de la arta la inginerie.

    Solutia normala este sa ii privim pe acesti politicieni ca pe niste mandatari ai nostri pe care ii platim din buzunarul propriu, nu doar in sensul ca daca sint alesi primesc bani de la buget, ci in sensul strict, ca le finantam partidele si campaniile. Sa ii platim sa ia hotaririle de care avem noi nevoie. Cita vreme o mina de oameni sustine cea mai mare parte a costurilor acestor politicieni nu avem motive sa ne revolte ca doar acesti oameni sint bagati in seama.

    Solutia de avarie in acest moment este sa vedem cine se bazeaza pe proiecte si pe sustinerea electorala pentru a cistiga (deci avem sansa sa il cumparam pe viitor, daca ne hotarim) si cine sta in spatele influentei altora, bazindu-se mai mult sustinerea lor si noua vinzindu-ne povesti de adormit copiii privind reducerea impozitelor, cresterea cheltuielilor publice si erducerea deficitului.

  2. Pentru Radu:
    Ştiu că aşa stau lucrurile. Americanii zic despre Congres că e cea mai mare adunare de mediocrităţi din State. Ştiu că şi ei aleg mediocrităţi, să ne amintim de George W, de care au rîs 8 ani mai toţi intelectualii americani. Ştiu că pînă şi Obama e un fel de Geoană cu mintea ceva mai vioaie. Dar, pentru Dumnezeu, sînt mediocrităţi şi mediocrităţi. Iliescu, hai să fim sinceri, n-a fost tocmai o mediocritate, doar că nu de el avea nevoie ţara asta. Chiar nu găsim un candidat în faţa căruia să-ţi poţi scoate pălăria, fie el de dreapta sau de stînga?

  3. ba ai dreptate’dar unu e mai cu bune maniere.eu am votat sa am macar o speranta.fata mea care e de varsta lu fica-sa a terminat facultatea acum 8 ani cu medie foarte mare si are slat de 700 ron spre deosebire de fisa care a terminat facultatea si s-a angajat cu 2000 euro / 4ore. Diferenta sper sa fie la voturi impotriva lui.

  4. Pentru Angela:
    Să nu-ţi imaginezi că dacă ai votat, cum presupun, cu manieratul Geoană, de luni o să curgă lapte şi miere, iar fiica ta va găsi repede o slujbă plătită cu 700 de euro, nu de lei. Dar, măcar vei avea o oarecare speranţă că se va termina cu nebunia politică şi se va găsi cineva ( sasul Johannis) cu capul pe umeri să facă ceea ce trebuie pentru ţara asta.

  5. Si din cauza celor nehotarati ar trebui sa importam unul din afara.
    Dar ma intreb daca printre Ferdinanzi si Caroli nu au fot mediocri?
    Ba da. Ei si ? Tarar i-a suportat oricum chiar daca pe urma i-a etichetat istoria.
    De cat sa vad un presedinte cu maniere de bufon pe care multi alti presedinti il ocolesc si ridiculizeaza prefer unul care stie sa se comporte afara. Trairile intelectuale crezi ca te vor ajuta sau ca ii vor debusola si mai mult pe altii?? Si uite asa apare absenteismul … oare sau oare?/

Lasă un comentariu