Home

Vă provoc la un exerciţiu de imaginaţie. Cum ar fi fost dacă ieşea Geoană preşedinte? Mai întîi, am fi avut instalarea Guvernului Johannis. Precedată de împărţeala ministerelor. Dansul deconcentratelor. În trei – PSD, PNL, UDMR. Fricţiuni. Ar fi urmat Parlamentul. Crin, preşedinte la Senat. Mătrăşirea Robertei de la Cameră. Înlocuită de un pesedist. Hrebe? Nu insist pe guvern, ar fi avut o misie a naibii de grea neamţul, cu FMI, bugetul, pensiile, salariile bugetarilor, ordonanţele idioate ale lui Boc ş.a.

Mai spectaculoase ar fi fost culisele politice. În aceste zile, prin Poiană, PDL şi-ar fi schimbat şeful – Băse în locul Bocului. După ce fostul preşedinte ar fi candidat, şi probabil ar fi cîştigat, postul de deputat în colegiul din sectorul 1. Tot pe-aici, la munte, PSD l-ar fi căutat pe înlocuitorul lui Geoană. Dintre aceiaşi Năstase, Diaconescu, Mitrea. La PNL ar fi fost linişte cu Crin, marele cîştigător, şef absolut.

Dar astea-s nimicuri, pe lîngă show-urile de la televiziuni. Pe cine-ar fi aşteptat reporterii la intrarea-ieşirea de la DNA? Pe cine ar fi pus degetul ANI? Despre cine ar fi scos chestii compromiţătoare DGIPI, SRI…? Geoană? Năstase? Nicolăescu? Forget it. Beţia puterii, după ani de umilinţe, provoacă la dulci răzbunări. Iar căţeii de la parchete şi direcţii n-ar fi scăpat ocazia să le arate noilor stăpîni cît sînt ei de docili. Şi ar fi avut de unde alege.

Mai întîi, desigur, Băsescu. Flota, Hayssam, casa din Mihăileanu, terenul din Privighetorilor, îmbîrligătura cu Căşuneanu, vila aia din Băneasa, donată fiicei mai mari, şi cîte altele, că mai sînt. Nu l-ar fi uitat nici pe Fratello, că-i plin de bube. Ar fi urmat la vorbitor membrii Clanului: Videanu, cu bordurile ( dosar la DNA din 2008), plus Manţog, protejatul aceluiaşi; firmele căpuşă ale Berceanului, care fac afaceri ultrabănoase cu CFR şi Metrorex; finii penali ai lui Blaga, pe care ANI l-a cam uitat, după ce-l cercetase, pentru nişte împrumuturi dubioase, tot în 2008; dosarele lui Flutur cu Romsilva, pe care s-a pus capac; Stolo, cu Alro, Rafo şi învîrtelile lui cu ruşii; dosarul lui Boureanu cu Loteria, plus afacerile cu terenuri, plus cîrdăşia cu interlopii ruşi; Udrea, of course, că e băgată în multe. Ar fi urmat un lung şir de primari pedelişti – Falcă, de la Arad, Scripcaru, de la Braşov  etc, apoi asfaltatorii şi dezvoltatorii ( Umbrărescu, Bucşaru, Căşuneanu, Butuza, Popoviciu) şi cîţi alţii, e de-ajuns să frunzăreşti presa din ultimii ani şi te cruceşti.

Ei, dar gata cu SF-ul. A cîştigat Băselu, fie-i flacăra violet pavăză, şi Clanul poate respira uşurat. Vae victis!

7 gânduri despre „Dacă pierdea Băsescu…

 1. Legea probabilitatilor este legea lui Dumnezeu. Intre doua rele, a ales raul cel mai bun: Baselu recidivist. Si astfel s-a evitat un Avatar romanesc. Prea-ocupat cu aranjarea lucrurilor in Romania, a scapat din vedere zona Haiti si vedeti ce s-a intamplat.

 2. faina provocare ,Adriene!! daca… am fi avut un guvern pesedist- liberal! lucrurile ar fi stat cu totul altfel, n-ar fi curs lapte si miere dar am fi avut macar o stabilitate si oameni profesionisti la carma!!

 3. nanobocul cinstit si sarac ?
  L-ar fi uitat ANI, DNA, DIICOT, toti.
  Faceti un SF cu ce l-ar putea astepta pe nano…
  L-ar fi luat cineva in tarbaca numai pentru Laurica si apartamentul in pregatire si sigur il va primi.Sau l-a si primit.
  tare il mai detest, pe nano…
  In rest, ha, ha, ha…
  Azi n-am prea ras, am scapat de teama de moarte.
  Si chiar imi pare rau, voiam sa rad si sa rad.
  Unul cu i din a si unul cu din i.
  Mai caut.
  Cu multumiri, m.s.

 4. Salve, signor Adriano!
  Superba postarea!…Sincer! Din pacate, istoria nu se scrie cu daca…
  Toata stima si…una affetuosa stretta di mano!…
  Zile faine!
  Il Padrino

 5. mama mama!ce de treaba ar fi avut DNAUL!sigur procurorii de acolo ar fi avyt motive sa ceara marirea salariului{direct proportionala cu paguba dovedita????????!!!!!!!??????????!!!!!!!!!!}tocmai anu, asta,cand trebuie sa strangem din dinti????????nu mergea,prea mare cheltuiala!ma uit in fiecare zi la televizor si-mi vine sa-mi iau campii!!!!!!!!!!!o sa ajungem sa ne fie dor de vremea cand PSDUL-partidul-stat -conducea tara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s