Home

Uniunea Europeană (Barroso, Reding) și Casa Albă, salută în cuvinte calde, înălțătoare (justiție independentă, stat de drept, bla, bla) demiterea președintelui Ianukovici de către parlamentul ucrainean și eliberarea fostului prim ministru Iulia Timoșenko. Ok, Ianukovici și clica lui dementă trebuiau să plece, măcar pentru vărsarea de sînge din Kiev.

Totuși, totuși, nu pot să nu fac o modestă paralelă cu ce s-a întîmplat în România anului 2012. Vă aduceți aminte cum au reacționat aceiași actori occidentali (UE, Barroso, Reding, plus Casa Albă)? Madam Reding a numit fără grețuri ”lovitură de stat” încercarea de demitere a președintelui Băsescu, printr-un referendum în care 7,5 milioane de români i-au zis omului ”valea”! Referendum, nu demitere în parlament, ca în Ucraina!

Apoi, aceiași care aplaudă azi, de li se înroșesc palmele, eliberarea Iuliei Timoșenko (condamnată, atenție, pentru corupție la nivel înalt, contracte oneroase cu gazele Rusiei, nu termopane și chinezării de rahat!), i-au cerut vehement interimarului din 2012, Antonescu, să nu care cumva să-l amnistieze pe fostul PM Adrian Năstase!

Nu vi se pare că demersurile occidentalilor put îngrozitor a ipocrizie? Nu vi se pare că democrația, statul de drept, justiția independentă etc, pe care le promovează aceiași, au mai multe fațete, în funcție de interese și de împrejurări?

3 gânduri despre „Ipocrizie puturoasă

  1. A se observa ca in Kiev a actionat acelasi scenariu de represiune anti-populara, ca si in Romania lui 22 decembrie 1989…. oameni ucisi de catre lunetisti despre care nu se stie cui apartin, oameni ridicati de pe strada, inchisi si torturati,…. Pun ramasag ca in Romania a fost aceeasi mana NKVD-ista ce a incercat sa controleze masele populare. S-a dorit inlaturarea lui Ceausescu dar nu se dorea scaparea tarii de sub controlul Rusiei (URSS)!

  2. Prost inspirat Ianukovici: dacă era în UE, ce mai sărea Barroso şi alţii să-l sprijine! Da’aşa, canci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s