Home

Un grup de ziarişti a redactat și publicat un protest faţă de încălcările deontologiei jurnalistice. Minunat. Lăudabil. Era și timpul. E atîta mizerie în presa noastră, încît ți-e rușine uneori să recunoști că faci parte din breaslă. Dar ce să vezi? Protestul e confecționat aproape exclusiv împotriva trustului Intact, cu deosebire împotriva Antenei 3! Ei, asta miroase cam urît.

Deci noi, cei 500 și cîți or mai fi, avem ce avem cu un post tv de știri, declarat antibăsist. Și mîine ce va urma? Un protest al altor 500 de mînioși, împotriva televiziunii B1? Care-i grețos pro-Băsescu! După care se vor urni alții, cărora nu le place România tv, profund pontist și tabloidizat masiv! Sau, de ce nu, un protest împotriva tot mai penibilului ziar Evenimentul Zilei!

Și uite-așa, protestul celor 500, care ar fi avut sens dacă se mărginea la încălcarea deontologiei în media, a devenit un manifest propagandistic. Adulat și contestat, în funcție de tabăra politică dinspre care se revendică, străveziu, unii și alții. Se vor face liste albe, cu deontologii, și liste negre, cu dezagreabilii. Gunoiul va fi aruncat peste fileu, de la o tabără la alta. Pe sub nasul ”consumatorilor”.

Presa, și așa măcinată de neprofesionalism, în goana nebună după audiență, va fi într-un război din care toată breasla va avea de pierdut. Timp în care politicienii, o bună parte dintre ei, vor sta pe margine și-și vor freca mîinile. Cu sprijinul nemijlocit al prea multor condeieri-propagandiști, au reușit să facă praf și a patra putere. Odihnească-se în pace.

N.A. Să mă ierte zecile de băieți și fete, inclusiv de la mai sus hulita Antena 3, care transmit live, din teren, pe această vreme imposibilă.

Reclame

3 gânduri despre „Liste albe, liste negre

  1. Râde ciob de oală spartă. Nu văd prea mari diferenţe între o tabără şi alta la nivelul tehnicilor de manipulare folosite. Să te plângi că ăilalţi manipulează mai bine decât tine înseamnă să îţi inviţi „sponsorii” să îşi caute alte slugi.

  2. Si pe mine ma enerveaza goana asta dupa rating dar o si inteleg. Ratingul inseamna contracte publicitare, inseamna bani. Daca esti impotriva lui baSSe e clar ca nu vei primi bani de la baSSe. Cred ca A3 are o strategie corecta chiar daca nu-mi place. Pana la urma, pe mine ma multumeste pozitia A3 fata de baSSe, asa cum este ea, mai mult decat GhitaTV.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s