Home

Puțin îmi pasă cine e demis, cine își dă demisia și cine ar trebui crucificat dintre gușații ăia plini de ifose, căpeteniile statului, pentru bîlbîiala penibilă pe care au dovedit-o din plin luni seara. Îmi pasă însă atunci cînd vine vorba de omenie. Sau de neomenie. Țăranii ăia din Horea, oameni simpli, s-au dus pe munte imediat ce-au aflat de prăbușirea avionului, cu ce-au avut la îndemînă, fără să-i trimită cineva și, atenție, fără să-i ajute cineva!

Văd o declarație a unuia dintre sătenii care au urcat la epava avionului: au improvizat o targă din bețe și o pătură și au coborît la mașina lor personală, apoi au dus-o pe fata muribundă la mașinile SMURD, care așteptau în centrul comunei Horea. Așteptau, pricepeți? Le-au cerut ălora, pompieri, medici, jandarmi, naiba știe ce mai erau, să urce cu ei. Sau, măcar să le dea o targă. Nu se poate, li s-a spus, avem și noi un șef!

Cum-cum? Rămîi trăsnit! Oamenii din sat, care n-aveau nici o obligație, au continuat să urce pe nenorocitul de munte, singuri, în noapte, și au coborît răniții cu tărgi improvizate. Pînă la mașinile speciale ale ”salvatorilor”, care, trebuie s-o mai spun odată, așteptau în centru comunei! Ce dracu așteptau? Să vină țăranii cu victimele plocon?

Mai aflu că cei de la Salvamont Cluj, care sînt pregătiți și dotați tocmai ca să salveze oameni de pe munte, au aflat ultimii de accident. Și că, uluitor, Salvamont nu se află pe indexul 112 și nu e inclus nici măcar în celula de criză! Au făcut și salvamontiștii ce-au putut, în bulibășeala generală. Asta nu mai e doar prostie, e inconștiență criminală. Ce să mai vorbim de omenie?

7 gânduri despre „Nu vă dăm targă, avem și noi un șef…

  1. Ce nu s-a înțeles??? În această activitate coordonată de salvare, desfășurată la un nivel înalt de profesionalism de persoane competente (care fac asta pt prima dată), nu era loc de niște amărâți de primari, șefi de post, pădurari, pompieri voluntari, posesori de mașini off-road sau simpli cetățeni ai aceste țări.

  2. Pingback: Polul planetar al prostiei | Homo Ludditus

  3. Replica asta rostită cu muuuultă înţelepciune aparţine unora pe care noi îi ridicăm în slăvi, prin presă, că salvează vieţi, cumva? Oare aveau voie să pună mâna pe răniţi fără aprobare de la şef?

  4. Eu spun de mult ca prostia ar trebui sa fie considerata delict. Doar idiotenia este cu adevarat nevinovata. Se zice ca prostia nu doare. Nici alte delicte nu dor inainte de condamnare si de cand cu astia cu „drepturile omului” nu prea mai dor nici dupa. Daca sentinta ar mai fi ca pe timpuri „… nuiele la talpa” si prostia ar fi declarata delict, zicala cu „mama-mama ce de vaiete s-ar mai auzi pe tot pamantul”, pe langa eliminarea conditionalului din ea insasi, ar putea disparea cu totul, frica de durerea fizica fiind singura inhibitie pentru delicventii ce inteleg dar nu prea li se ofera informatie pentru inteligenta pentru a se destepta.

  5. ”Prostia ar trebui sa fie considerată delict.” Ăsta e miezul din dodoașcă. Alfa și omega. Bomboana de pe colivă. Sau whatever. Cum bine a zis mai sus Judyindesguise.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s