Home

Văd și nu-mi vine să cred: ambasadorii Germaniei și Franței s-au dus la Parlament, să se intereseze cum e cu modificarea Codului penal (tembelă, între noi fie vorba)! Poftim? Nu e corect și de bun simț nici să te amesteci brutal în politica internă a unei țări suverane (încă), așa cum o fac, de ani buni, miniștrii la București ai unor țări vestice. Dar să te duci la parlament şi să-ți bagi nasul direct în procesul legislativ, asta e o atitudine disprețuitoare, de jupîni care stau cu ochii pe slugi!

Ai o treabă, tu, ambasador, indiferent al cui ești, suni la ministerul de externe și te duci în audiență. În nici un caz nu ieși în media, să-ți exprimi nu știu ce frustrări! Noi de ce nu procedăm la fel? – v-ați putea întreba. Oh, dacă ar proceda astfel un ambasador român, la Berlin, să zicem, ar ieși un scandal diplomatic imens! Ne-ar face muci frau Merkel. Noi sîntem la periferia Europei, să fie clar. Țară de mîna a doua. Iar conducătorii noștri se complac, din interes, neputinţă  sau ticăloşie. Şi, ca pe vremuri, boierii rămaşi fără dregătorie îi pîrăsc pe ăilalţi la sultan. Ştiţi despre ce vorbesc.

Cît de fălos și războinic se ține Băsescu pe-aici, cînd îl flituieşte pe V.V. Ponta, dar să-l vedeți ce umil e în fața granzilor Europei! Nu mai zic de ăla mare, de dincolo de baltă. Cînd a încercat Crin Antonescu, anul trecut, interimar fiind la Cotroceni, să fie mai bățos cu barosanii vestici și să le spună să-și vadă de treabă, că aici e voința poporului, a fost catalogat cu dispreţ şi suficienţă drept antieuropean și antioccidental. Etichete de care n-a scăpat nici azi. Parşivelul Ponta, în schimb, a învăţat din mers să stea ghiocel. Doar-doar îi vor da firmanul.

UPDATE: cică doar Franţa a fost invitată la parlament, Germania şi Olanda s-au autoinvitat. Rămîne cum am vorbit.

Anunțuri

Un gând despre „Țară second hand

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s