Home

Piți mr BeanOrice poți spune despre Mutu, despre viața lui extrasportivă, dar că nu a fost (este?) un mare fotbalist, nu poți spune. În fapt, după Adrian Ilie, Mutu este jucătorul emblematic, deseori decisiv pentru națională, al fotbalului nostru din ultimul deceniu. De înțeles, așadar, ”frustrarea” lui după (pi)țurca jucată de națională în ultimul an.

”Pițurcă e primitiv în tot ceea ce înseamnă pregătire. (…) Dacă începem o ședință video înainte de meciul cu Ungaria cu faptul ca Ungaria are 2 milioane de locuitori și 700.000 de metri pătrați… Asta e pregătire? E din anii ’50-’60. Așa începea o ședință video, da. O spun eu, dacă nu mă credeți pe mine să îi intrebați pe ceilalți, dacă au curaj să spună. Păi câteodată ne uitam la aceleași meciuri de mai multe ori. Meciurile adversarelor noastre. Iar ședintele durează patru ore. Cînd jucam cu Andorra, ne spunea că e o echipă foarte, foarte bună și să nu o subestimăm.”

E ceea ce bănuiam de mult. Pițurcă chiar pare un primitiv. Se vede și din felul lui bolovănos, limitat, de a vorbi, din fudulia proastă cu care îndepărtează puținii jucători mai valoroși pe care-i avem, din oțărala de chivuță cu care răspunde la întrebări, din faptul că el nu se consideră niciodată vinovat, doar jucătorii… Dar e selecționer, wtf! A bătut palma cu Mircea Sandu și… asta e. Trebuie să-l mai suportăm niște ani. Pînă cînd? Pînă se va alege praful…

Anunțuri

2 gânduri despre „Primitivul

  1. A fost cel mai talentat din ultimul timp si unul dintre cei mai talentati din toate timpurile de la noi. Dar si-a batut joc. Nu, n-a fost un mare jucator, nici gand. Pai daca asta a fost mare, atunci Gica Popescu, capitan la Barcelona ce a mai fost? juctori mari au fost Giggs, Maldini, Raul si multi altii.

    Cat despre Piturca… El n-a fost pus acolo de cine trebuie decat ca sa faca smenuri intru facilitarea vanzarii jucatorilor din Romania …

  2. @Dragoș: atenție, eu nu l-am comparat pe Mutu cu Gică Popescu, de Hagi nici nu mai pomenesc. Și nici cu Adrian Ilie, alt uriaș talent. Am spus doar că în ultimii 10 ani a fost exponențial, cap de listă, cum vrei, pentru națională. Și a fost.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s