Home

”Unul dintre foştii colaboratori ai preşedintelui îmi povestea că era sunat adesea de Traian Băsescu la ora două sau trei dimineaţa şi era întrebat: „Ce se mai întâmplă în ţară?“. „Ţara doarme, domnule preşedinte“, i se spunea, dar răspunsul nu era mulţumitor pentru cineva ca el, care are nevoie doar de trei-patru ore de somn în fiecare noapte şi se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 7.”

Nu-mi amintesc să mai fi citit în presa postdecembristă o asemenea mostră de pupincurism grețos pînă la vomă. Și încă din partea unei femei. Citatul e dintr-un editorial apărut zilele astea în ”România liberă”. Cine are chef, n-are decît să-l caute, eu nu mă mai obosesc să dau link.

Așadar: Băsescu n-are somn, n-are cu cine schimba un pahar de vorbă și sună noaptea pe naiba știe ce consilier, sau șef de serviciu, sau boc, să-l întrebe ce mai e prin țară?? Iar ăla îi răspunde, cu mîna la vipușcă: țara doarme, domnule președinte? Firește că la faza asta preș-ul e nemulțumit. Adică, de ce dracu doarme țara, dacă el n-are somn?

Cineva ar putea crede că respectiva a vrut să fie ironică. Stați liniștiți, n-are de unde. Propagandista chiar a vrut să dea o limbă lungă și umedă. Și a reușit! Păi, Băsescu e în viziunea duduii un fel de Napoleon, care nu doarme decît 3-4 ore pe noapte, de grija țărișoarei, mă înțelegeți? Demențial!

6 gânduri despre „Napoleonul nației nu doarme

  1. Pai trebuia sa spuna ceva la motivul telefonului dat in toiul noptii, doar nu putea sa spuna ca il suna ca sa-l trimita dupa inca o naveta de bere, ce naiba? (Am ghicit, Lazaroiule? Asa-i ca nu puteai sa-i zici asa ceva Sabinutei, sa scrie la gazeta?)
    Am sesizat insa o alta problema: al treilea alineat, ultima fraza. „Primul test pe care l-a dat în această direcţie a fost la alegerile din PDL, când, nemulţumit de rezultatul scrutinului, şi-a luat adio de la partidul care l-a susţinut şi a trecut la dezmembrarea lui.” WHAAAT? Cu subiect si predicat, din partea unei limbiste basiste, despre imixtiunea presedelului intr-un partid politic? Ca pe asta o stiam doar noi, astia care nu pica de admiratie la auzul numelui bautorului national.

  2. @Sabinelu: Ce te mai miri? Chestia cu încălcarea Constituției a devenit la fel de banală ca mahmureala de dimineață a ipochimenului.

  3. Aide, bre, păi Sabina asta se compară la lungimea şi hărnicia limbii doar cu Pora! Ş-acu’ ce dacă s-a băgat într-un partid. Cu constituţia nu se mai miră nimeni, acu’ nici cu bani negri în campanie nu-i nicio chestie. Ce-ar mai lipsi? Păi să omoare pe cineva, că de tâlhărit tâlhăreşte mai toată ziua.

  4. @Cârcotașu: ăsta poate să facă tot ce vrea fierea lui. Poate să pișe și canapeaua, după ce se machește ca un porc. Are ok de la Biden, nu? 😆

  5. Și Stalin lăsa lumina aprinsă toată noaptea în birou ca să știe poporu’ că muncește pentru el.
    Parcă s-a găsit și un vadim (sau păunesc) de-al lor să scrie o poezie despre fereastra luminată de la Kremlin. Sabinuța nu știe să versifice?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s