Home

Ponta și-a băgat deștele într-un cuib de năpîrci. A încălcat nobilele idealuri ale pactului de coabitare și a intrat, fără să ceară voie, în ograda DNA. ”S-a urcat cu piciorușele” (prezidentul dixit) pe ministrul justiției și pe procurorul general, care l-au schimbat pe un oarecare Papici, șef de secție la DNA. Ăla care-i făcuse dosar lui Dragnea. Schimbare, de altfel, perfect legală.

Imediat, rezerviștii băsiști din online au fost chemați sub arme. Propagandiștii cotroceniști au luat foc. Macovei a îmbrăcat cămeșuța Anei Ipătescu. Însuși Băsescu s-a dus cu brișca-n dinți la postul lui de casă, B1 Tv, să facă spume. ”Discuţia pe care am avut-o ieri cu Procurorul general înainte de a trimite. Eu l-am sunat să-i spun că nu e bine, domnul procuror. Se aflase”.

Se aflase? Zău? Probabil prin ”mijloace specifice”. Și cum, cum, l-a sunat el pe șeful procurorilor? Să-l ia la întrebări, în numele justiției neatîrnate? Adevărul e că Ponta și ai lui au făcut mișcarea asta cu abilitatea unui hipopotam pus să dezlege un sudoku. Și pentru ce? Pentru nimic. Dosarul lui Dragnea merge mai departe. Iar în locul lui Papici va veni un alt procuror băsist.

Ce va urma? Un mare fîs. Chiar dacă unii gazetari mai exaltați titrează deja, înfricoșător, ”A început numărătoarea inversă! Au rămas câteva ore până la începerea războiului dintre Băsescu şi Ponta!” Aiurea. Băsescu nu va denunța pactul, că nu-l lasă supervizorii americani, ”parșivelul” Ponta se va cuminți și el, că are un meci greu la Washington, iar rezerviștii băsiști vor primi ordin să se retragă în cazărmi. Pînă la următorul răzbel.

Anunțuri

6 gânduri despre „Război cu spume

 1. Dom-le, aparent aşa stau lucrurile, au dat jos un băsist ş-au pus în loc o băsistă. Doar că nu-i acelaşi, Bendeac nu-i unsă cu atâtea alifii ca Papici, sau, cu alte cuvinte, Papici nu mai avea alternativă, mersese prea departe. În orice caz, după reacţie, pare că e jale. Vedem.

 2. O.k. Ponta s-a băgat cu bocancii în justiţie, dar Băsescu cu ce s-a băgat în justiţie (şi în Constituţie)? De când intră în atribuţiunile lui să-l sune pe Procurorul General şi să-i ceară socoteală, sau să-l „atenţioneze”, ca să mă exprim eufemistic? Şi fiindcă tot vorbirăm de Băsescu: când a murit baragladina (pardon, regele) Cioabă, a dat năvală ca să consoleze îndurerata familie şi naţie. Când au murit băieţii ăia doi în Afganistan (MILITARI AI ARMATEI ROMÂNE), „mucles forfota”! Normal pentru mintea lui bolnavă, că doar ăia săracii nu mai votează!

 3. @Cârcotașu: Ce jale, frate, e cataclism planetar! Nu vezi cum se dau toți cu fundul de pămînt?

  @Puiu Vârsan: Toată daravera pleacă de la Băs, care nu vrea să-și piardă soldații din sistem. Păi, ce se face el după ce nu va mai avea imunitate? Cine-l mai apără de gratii?

 4. He, he, he! După unu’, Topârceanu!
  Iar în urmă-i, din tufişuri,
  De prin tainice-ascunzişuri,
  Se ivesc pe jumătate,
  Păsărele ciufulite,
  Alarmate
  Şi-ngrozite:
  -Cine-i?…Ce-i?…Ce-a fost pe-aici?…
  Ciripesc cu glasuri mici
  Cinteze şi pitulici.
  Doar un pui de piţigoi,
  Înt-un vârf de fag pitic
  Stă cu penele vâlvoi
  Şi, făcând pe supăratul:
  – Ce să fie? Nu-i nimic.
  Nu i-au prelungit mandatul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s