Home

Traian Băsescu: ”Protestul din Piața Universității e curat”.

George Maior, directorul SRI: ”Structuri extremiste și eco-anarhiste au încercat să deturneze protestele anti Roșia Montană”.

Traian Băsescu: ”Trebuie să vă spun, pentru a mai demonta din minciună, că, dincolo de nivelul de concentraţie a cianurilor în lacul de colectare care este proiectat la Roşia Montană, cianura este distrusă de razele soarelui, de ultraviolete”.

Ionel Haiduc, președintele Academie Române: ”Ploile acide reprezintă numai unul dintre riscurile legate de acest proiect, dar unul pe termen lung. În timp, iazul de acumulare, care conține resturi de cianură legate chimic de anumite metale grele (și toxice!), poate elibera, în anumite condiții, lent, gaz cianhidric, care este un poluant periculos al atmosferei. (…) Gazul cianhidric, rezultat din contactul dintre cianură și acizi, a fost folosit în camerele de gazare hitleriste și a putut fi detectat în pereți și la 50 de ani de la terminarea războiului”.

Iustin Andrei, geolog: „Din uzina de cianurare se evacuează în iazul de decantare un şlam, adică un amestec de apă şi reziduuri de la procesul de preparare, care conţine şi pirita. În iazul de decantare, în afară de elementele foarte nocive eliminate de la uzina de cianurare, mai apare şi acidul sulfuric”.

Timidă încercare de rezumat: protestele celor care nu vor cianură sînt curate, deși sînt împănate de extremiști și anarhiști. Dar stai să vezi, că și cianura e curată, din moment ce razele binefăcătoare ale soarelui o purifică! Academicienii și geologii nu știu ce vorbesc, v-o spune președintele, care a căutat pe Google!

Bomboana pe colivă, o declarație a războinicei băsiste Monica Macovei: „Ponta, premierul duplicitar și laș, a tăcut mîlc și a semnat otrăvirea cu cianuri a Roșiei Montana. Ponta nu a avut nici măcar putinul curaj cît să își asume decizia printr-o hotărare de Guvern, semnată de el, și să explice întregii țări de ce vrea ca cianurile să otrăvească Roșia Montană”.

No, cam asta e. Băsescu vrea aurul de la Roșia, că e curat ca o cianură care stă la soare. Protestele sînt și ele curate și uscate. Dar Ponta e vinovat, și laș, deoarece vrea să otrăvească Roșia cu cianuri. Dv ați înțeles ceva? Că eu sînt într-o ceață totală.

Anunțuri

Un gând despre „Ce proteste curate! Ce minunate cianuri!

  1. Pingback: Timpul probabil | Mihai Hristea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s