Home

Un freamăt de fericire umedă, uneori cu chiote și exaltări infantile, a trecut prin presa băsistă: se rupe USL! Măi copii, nu se rupe. Ascultați aici la nenea, care v-a fost baci (într-ale gazetăriei) o viață. NIMENI nu are interes ACUM să se rupă această construcție. Nici măcar Traian Băsescu. O spune pînă și zgubiliticul consilier prezidențial Lăzăroiu, într-o declarație suspect de lucidă.

Toată lumea politică, aia care contează, nu vorbim aici de personaje insignifiante, gen MRU, Neamțu und so weiter, mizează pe un statu quo. Nimeni nu e pregătit pentru o schimbare majoră acum. Da, Ponta și-a cam luat avînt, crezîndu-se pe cai mari, și face de capul lui (mă rog, împins de unii și alții și influențat grav de tata socru) lucruri contra naturii. Mai exact, contra protocolului USL. Sărindu-i pe liberali. Cazul Roșia Montană e doar ultima mizerie.

Am mai spus-o, Ponta a lucrat de la bun început pentru încălecarea PNL. Chiar dacă a făcut-o, ”parșivel”, prin interpuși. Mulți s-au întrebat, în ultimele 7-8 luni, cît va mai înghiți Antonescu? Cît va mai suporta umilințe, de dragul candidaturii? Eu cred că reacția dură a liderului PNL e binevenită, deși întîrziată. Știu că i s-a reproșat asta la partid. Că stă și încasează. Așa încît, vă garantez, ieșirile sale din ultimele zile au sunat plăcut în urechile liberalilor din țară.

Faptul că se amenință unii pe alții cu ruperea… ei na, e doar joc de glezne, pentru fanii de la peluză. Repet, nimeni nu are nici un interes să dezmembreze în acest moment USL. PSD, pentru că nu poate conta pe o majoritate sigură în parlament. Și pentru că nu poate face de unul singur regionalizarea și modificarea Constituției.

PNL, pentru că nu are decît de pierdut prin ieșirea de la guvernare. Și de la sursa banilor care merg în teritoriu. Așa încît, vor îngropa gunoiul sub preș, vor înghiți și unii și alții cu noduri, își vor da vîrtos la gioale pe sub masă și o vor tîrî mai departe. Cel puțin pînă după europarlamentare. Prezidențialele? Mai vorbim, mai vedem, e timp.

7 gânduri despre „Nu se rupe, bre!

  1. @Cosmin: pe termen scurt, da. Pe termen mediu… riscă să se alieze toți ceilalți împotriva lor. Și ei știu asta. De-aia vezi că deja dau înapoi.

  2. Problema e că se vede că-i cam mâncă-n cur, că dau declaraţii care de care mai belicoase. Ar cam trebui să fie cineva să le toarne o găleată de apă rece-n căpăţâni, că s-au încins cam peste…

  3. @Cârcotașu: se vor calma, o vreme. Pînă la viitoarea criză. Dar de divorțat… mai greu. Nu se înțeleg cine să ia copiii, cine plasma, cine mașina, cine bona… 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s