Home

Naționala de fotbal e ca țara în care trăim. Eroică și euforică, atunci cînd se umflă rînza și dă pe dinafară patriotismul, haotică, mămăligoasă și plîngăcioasă, cînd își exhibă neputința. Iar conducătorii sînt pe măsură.

Pițurcă e un fel de Băsescu bretonat, caraghios, mărginit, rudimentar, nesimțit, bășcălios și revanșard. Unul care se umflă-n pene cînd îi iese ceva, dar care-i gata să dea vina pe oricine, arbitri, jucători, vreme, criza mondială, ziariști, parlament, maidanezi, soartă, atunci cînd dă cu mucii-n fasole.

Niciodată el, conducătorul, nu e de vină. Întotdeauna alții. O națională meschină, într-o țară meschină. Și cu lideri penibili, cînd nu sînt de-a dreptul fără creier, care nu vor, sau nu se pricep să schimbe sistemul din temelii.

Observați, rogu-vă, că țara asta a început să se miște, să iasă în lume, să conteze, să aibă prestanță, din momentul în care au fost importați lideri cu o altă filozofie. Carol, Ferdinand… Adevărații regi.

Poate e timpul să importăm niște profesioniști din fotbalul mare, care să asaneze mlaștina asta puturoasă. În care ne bălăcim de prea mulți ani. Măcar acolo. Țara, asta e, va bălti în continuare, cu pițurcii și dragomirii ei politici.

6 gânduri despre „Naționala, ca țara

 1. Aia-i, dom-le. Acu’ cu importu’ nu mai merge, că-i pe bani totu’. Da’ ş-atunci când cu Carol 1 şi Ferdinand, n-a ţinut mult, că alta a fost calimera cu Carol al 2-lea, deja nărăvit la d-ale noastre…

 2. Stai liniştit Adriane căci nu vei vedea antrenor străin la naţionala României. Ăia nu dau parandărătul, aşa că bine, pa! Başca faptul că nici nu sunt pe-o mână cu MARII impresari români. Aşa că, din nou, bine, pa!

 3. problema romaniei sinteti voi taranii scosi de comunisti cu banii vestului din sate si inghesuiti la gramada in orase practic peste noapate. retine ca voi reprezentati 81% din populatia tarii in 45 iar in cazul vostru nu se punea problema unor cunostinte experiente de viata preluate etc. voi nu sinteti in stare sa vedeti ca unii au experienta mare in cucerirea si dominarea unor popoare desi ati fi putut sa cititi ca doar exista carti. bosii rid de voi si fac ce vor ei pt ca sinteti niste jucarii im miinile lor. crezi ca ei dau bani degeaba?! nu sinteti in stare sa intelegeti nici istoria voastra asa ca de ce v-ar respecta?! nu vezi oare ce fac? zici tu ca regii nemti au facut si-au dres si alta mentalitate etc? astea sint prostii taranesti nu realitate! regele tau ala carol a semnat un protocol secret ca nu va avea pretentii niciodata la transilvania fapt care-l face din start un tradator. apoi cum a facut el leul? cuza n-a vrut si a platit! leul s-a facut cu credite facute la niste banci din franta. pica fisa in 2013 si la tine? aici nu mai spun ale cui erau bancile alea dar cine stie intelege bine despre ce era vorba. apoi exista o scrisoare a lui carol catre alt cap incoronat din europa in care se plinge despre niste probleme demografrice care au aparut datorita unor puteri europene care sustineau emigratia ilegala a unora la noi. ferdinand era un neamt tipic care si-a vazut de el si a lui familie. restul a lasat pe guvern sa decida. orice se intimpla el cadea in picioare. nemtii fug de raspundere! astea cu mentalitatea germana sint prostii taranesti pt ca nu-mi poti tu spune mie ce-i aia. nemtii sint cei mai hoti si ordinari din europa si au dovedit-o in 2 razboaie mondiale. cite dovezi mai vrei? crezi ca s-au schimbat? numai voi romanii noi sinteti in stare sa credeti asa ceva! pina una alta observa ca ati ajuns pacalicii europei si am exemple cite vrei tu!

  in revista Forbes din aprilie 2010 este un articol de fond: Romania își scrie biletul de adio. De la cei din guvern, pina la cei din mediul de afaceri, si de acolo la oamenii obisnuiti, romanii gindesc pe termen scurt. Cit de sinucigasa este lipsa lor de strategie? Un german scrie despre romani: “Un popor naiv care se crede foarte destept si smecher”.

  DE CE IAU ŢEAPĂ ROMÂNII în străinătate: „Este buna lor credinţă că tot ce zboară se mănâncă”

  „Românii au luat ţeapă, pe româneşte. Asta se întâmplă peste tot”

  Dumitru Costin, preşedinte Blocului Naţional Sindical

  PUBLICAT

  Miercuri, 14 August 2013 22:07

  deci sa concluzionam:
  strainii cind i-au dat bani lui ceausescu pt industrializare care v-a scos pe voi din sate inghesuindu-va in orase au facut o mutare ca la sah. matul era deja previzibil de la prima mutare! si-au adus in fata oameni care nu aveau cum sa le faca fata adica pe voi si vezi asta f usor daca vrei pt ca mindria voastra taraneasca va impiedica sa recunoasteti adevaruri izbitoare.
  iliescu, basescu, boc, nastase, constantinescu, antonescu, ponta etc toti sint tarani flotanti! mai mult decit sa fie marionete in miinile strainilor ce altceva ar putea ei sa fie?! i-ai vazut cit de mici se fac in fata oricarei delagatii? l-ai vazut pe nea asta de acum -matrozul- cum statea aplecat de spate in fata unei delegatii de la fmi frecindu-si miinile si rizind ca prostul in tirg? la voi asta este culmea diplomatiei! 🙂
  ziceti ca nu se schimba nimic in romania? pai cum si cu cine daca numai voi sinteti peste tot?! taranismele au inceput in 50 si se continua si astazi pt ca voi nu va puteti schimba. felul vostru de-a fi este acelasi indiferent de sistemul politic sau economic de aici si sentimentul ca nu s-a schimbat nimic. s-a schimbat mult insa nu sinteti in stare sa vedeti pt ca n-ati stiut oricum unde sinteti iar in plus sinteti superficiali si vedeti ambalajul nu continutul iar acest ambalaj sint taranismele voastre. din money s-a facut manea insa continutul tot pink floyd este. deci la voi totul este vest nu mai aveti si nici nu va puteti permite altceva. cum este in ro este peste tot! problema este ca nu sinteti in stare sa vedeti. daca esti destept bagi la cap si incerci sa te trezesti iar daca nu ma injuri dupa traditia voastra si continui in orbecaiala tot asa ca pina acum ca doar te-ai obisnuit.
  si nationala de fotbal si sport am avut atunci cind romanii s-au ocupat de asa ceva. cind strainii au preluat totul s-a ales praful! numai orbii pot cere straini cind ei deja sint acolo si conduc totul!

 4. @fgrd: care ”voi”, măi nătărăule. Eu m-am născut în Brașov. Și-apoi, oricît de european și superior te dai, numai pentru că ai dat cu nasul prin cele străinătățuri, am bănuiala că și tu ești urmaș de țăran, măcar la a doua sau a treia generație. Așa că, las-o mai moale, că-ți curge țărîna din pașaport.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s