Home

Asta din titlu e vorba favorită a primarului capitalei. Cetățeanul, pe dracu! Gargaristul Oprescu n-are nici o străbatere cînd vede zeci de mii de cîini bîntuind Bucureștiul, capitală europeană? Ei, ridică din umeri, că ce să facă el, că legea, că asociațiile pentru protecția animalelor… Vorbe.

A trebuit să moară un copil, sfîșiat de sălbăticiunile care mișună prin capitală, ca să se miște, de ochii lumii, administrația, ecarisajul și naiba mai știe cine. Să adune cîțiva maidanezi de pe un tăpșan. Mîine le vor lua locul alții. Și va fi bine, pînă la următoarea nenorocire.

Să fie clar, eu însumi am o pisică, și mi-aș lua cu dragă inimă și cîine, dacă aș avea condiții acasă. Dar, cît am umblat prin mai toată Europa civilizată, plus Israel, n-am văzut picior de cîine vagabond. Nici măcar unul, de sămînță. Veverițe prin parcuri, da, cîini și pisici, niciodată!

Așa încît, cu toată durerea, zic: schimbați legea, dacă e nevoie, adunați-i pe toți cățeii fără stăpîn, în toată țara, și faceți ce trebuie să faceți. Odată pentru totdeauna. Cetățeanul, moșule, nu maidanezul!

2 gânduri despre „Cetățeanul, moșule!

  1. Aiurea. Nu-l doare nici în pix. Doar banu-l vrea. Mai nou, dacă un cetăţean vrea să ia de pe stradă un câine, n-are voie decât contra unei taxe şi numai unul pe an. Vrea el să scape de maidanezi pe dracu’! Restricţii numai pentru deţinătorii de animale, înregistrare, castrare sau taxă 150 lei pe an. Nici să pui grăunţe pe pervaz pentru păsările cerului nu ai voie, decât cu aprobarea Asociaţiei de Proprietari. Dacă ridicolul ar durea, ăsta s-ar tăvăli în chinuri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s