Home

Vineri se va petrece, aud, înmormîntarea bulibașei Cioabă, intitulat pompos și caraghios ”rege”. Surse din ”casa regală” susțin că vor veni la funeralii peste 100.000 de țigani – căldărari, rudari, spoitori, lăutari, cocalari, ursari, florari, argintari, gabori… plus trimiși ai etniei din toată galaxia.

Încerc, cutremurat, să-mi imaginez cum va arăta Sibiul vineri. Un oraș cu 147.000 de suflete, conform recensămîntului din 2011, din care vor fi loco, minus plecații peste mări și țări și cei aflați în concediu, cam o sută de mii. Încă o sută de mii peste urbea păstorită de sasul Johannis? Uau!

Asta înseamnă, bref, vreo 20.000 de merțane, 100.000 de burdihane de umplut la pomană, jdemii de tufișuri în care să-şi deșerte foalele îndurerata adunare, milioane de vaiete și lacrimi la coșciugul cu aer condiționat, sute de maneliști răcnindu-și opera, alte cîteva sute de gazetari băgăcioși, polițai și jăndari, fără număr, minim 10.000 de coroane, inclusiv de la marele bulibașă cotrocenist… o folie!

Pe cale de consecință, vă sfătuiesc, omenește, să ocoliți vineri Sibiul. Poate și două-trei zile după, dacă aveți naturelul simțitor și probleme cu ficatul.

3 gânduri despre „Ziua în care e nasol să fii sibian

  1. Depinde… io zic ca e de mers… de cate ori in viata faci poze cu maimutza?:))))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s