Home

Negociatorul-șef al ștergerii datoriilor Rompetrol: În vremea lui Boc, negocierile au fost purtate de DGIPI (celebra ”Doi și-un sfert” – nn). Kazahii au fost amenințați că o să-i salte procuratura, că vor fi arestați (de aici). Halucinant. Ăsta e cuvîntul, chiar așa tocit cum e.

Deci: serviciul de informații al ministerului de interne a purtat, în forță, din cîte se pare, negocierile cu kazahii de la KazMunaiGaz, care dețin Rompetrol. Pentru o datorie a numitei companii către statul român. De ce ”Doi și-un sfert”? Mister. Numai după ce kazahii au amenințat, la rîndul lor, că-și vor muta investiția în Franța, ai noștri au lăsat-o mai moale și, într-un final, s-a ajuns la o înțelegere.

Pe mine acest pasaj din interviul dat de negociatorul statului român mă uluiește:  ”în timpul negocierilor, în desele pauze, pentru că negocierile s-au întins dincolo de miezul nopţii mai multe zile, mai stai la o cafea, la o ţigară şi spuneau (kazahii – nn) prin ce presiuni au trecut: ameninţări cu procuratura, că o să-i salte procuratura, că o să-i ducă la DNA, că vor fi arestaţi”.

Dacă și într-o negociere cu un mare investitor străin, e drept, nu din patria licuriciului mare, se ajunge la astfel de presiuni teribile, la șantaj pe față, cu DNA pe post de sperietoare, vă puteți imagina ce se întîmplă în cazul în care statul se intersectează cu afaceriști băștinași? Doamne apără și păzește…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s