Home

”Constituția USL e constituția unei găști”- zis-a rînjind președintele. Șeful de gașcă, sau ”gang lider”, le știe. Corect ar fi fost să spună că ”e constituția unei alte găști”. Doar a avut și Zeusul gașca lui, cu tandemul Boc-Udrea moț. Și din care a păstrat băieți de băieți prin parchete, servicii, CSM și CCR. Buni și ăia. Uite că te ajută la greu, să pună frînă la constituția găștii ăsteia, paregzamplu.

Acum, dacă e să ne luăm după definiția clasică (DEX 98, pe care-l am în casă), gașca ar fi un ”grup restrâns de oameni, uniți între ei prin preocupări, mai ales în vederea săvârșirii unor acțiuni reprobabile; grup de oameni care se află la periferia societății. Coterie. Clan. Clică.”.

Stau și mă întreb: gașcă o fi și Mișcarea Populară, pe care o tot moșește de o vreme, ca să le facă partid mîndrelor sale (pariul cîștigat și divorțat, plus copilul gravid)? Sau o fi clan? Chiar că sună mai bine, Mișcarea Populară ”Clanul Băsescu”!

În rest, am înțeles, din ce-a mai slobozit dumnealui, din ce-au mai hămăit cățeii din ”clan”, că legea fundamentală clocită de ”gașca USL” e de porc. ”Criminală și stalinistă”, vă jur că așa a scris un cățelandru mai exaltat, nu mai dau linkul. Pe cînd aia pritocită la Cotroceni, pe care gașca lui a uitat-o prin sertare, e o minune a democrației galactice.

Asta e, trebuie să ne obișnuim cu gîndul că țara asta va fi mereu un cîmp de bătaie între niște găști. Care din cînd în cînd coabitează. Tot șpilul e să stai la distanță cînd se încaieră.

Reclame

4 gânduri despre „Găștile

  1. Şpilul cu statul la distanţă e destul de greu de realizat. Dacă vrei să stai la distanţă ar cam trebui s-o tai din ţara. După cum bine vezi ne luăm prea des pumni şi şuturi în gură. Chiar şi atunci când nu se încaieră găştile. Ba parcă ni le luăm mai abitir atunci când coabitează.

  2. puiu v

    si daca te duci la altii vei lua acolo tot pumni si suturi in gura. ce-o fi asa de greu de inteles ca peste tot este la fel?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s