Home

Loviți brusc de revelația îngrozitoare că zeul lor ar putea să piardă un taliban preţios la Curtea Constituțională, partizanii băsiști au lansat (anonim!) o petiție online pentru păstrarea cu orice preț a Iuliei Motoc. Reamintim, numita Iulia Motoc, judecător la CCR, a fost recent nominalizată de guvern pentru funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Petiționarii scriu că plecarea duduii de la CCR ar fi, ţineţi-vă bine, ”un pericol pentru statul de drept”!! De ce se dau talibanii cu fundul de pămînt? Păi, treaba e așa: în acest moment, președintele contează sigur pe votul a 5 judecători la Curte. Alți 3 sînt propuși de USL, iar unul de UDMR. Dacă iese Motoc din schemă, Senatul va propune un alt judecător. Care, cu siguranță, nu-l va mai avea pe ”nașul” în suflet!

Așa că, raportul de forțe la CCR se va schimba. Vor fi 4 judecători pro Băsescu, 4 pro USL și un udemerist, al cărui vot ar deveni decisiv. Înțelegeți acum de ce statul de drept băsist e în mare pericol? Dacă președintele pierde CCR, cum va mai bloca el legile venite de la Parlament? Cum va mai anula rezultatele unui referendum, cum a fost cel din vara trecută, cînd oamenii săi de la Curte au făcut pe dracu-n patru să-i salveze scaunul? Cum va mai face el franjuri Constituția revizuită? Jale mare. Și ipocrizie, cît cuprinde.

Anunțuri

Un gând despre „De ce se dau unii cu fundul de pămînt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s