Home

„Până la urmă, nu o să rămână în mijlocul României o gaură neagră, nimeni nu va căra Harghita şi Covasna pe spinare, nu va fugi nimeni cu Ţinutul Secuiesc în străinătate, cum nu a fugit nici cu Ţara Moţilor, nici cu Ţara Bârsei. Din acest punct de vedere, trebuie să depăşim această frică şi această paranoia, care e legată de Ţinutul Secuiesc!”.

Din cînd în cînd, şogorii unguri bagă textul ăsta, parcă la mişto, ca să arunce în derizoriu, cred ei, angoasele şi spaimele românilor în ce-i priveşte. Aşa cum a făcut-o azi Kelemen Hunor. Uite, vin şi spun cu mîna pe inimă: are dreptate Hunor.

Nici ăia din Nagorno Karabach n-au plecat cu ţinutul în spinare, nici ăia din Osetia de sud sau din cea de nord, nici staliniştii din Transnistria şi nici, ce să vezi, albanezii din Kosovo! Nooo, ţinuturile alea au rămas la locul lor. Doar că s-au separat de ţara-mamă. Brutal şi sîngeros.

Pur şi simplu, n-au mai recunoscut autoritatea statului, fie el Azerbaidjan, Georgia sau Moldova. Iar Kosovo, ştiţi, e de facto stat independent. După ce ţara mamă, Serbia, a fost bombardată în draci de americani.

Aşa că, să mă mai lase băieţii ăştia cu ţinutul lor secuiesc, unguresc, finlandez, hun, vizigot sau ce cred ei că e. Eu, cînd aud de enclave etnice, văd dintr-o dată necaz. Mare de tot.

Reclame

Un gând despre „Texte de adormit fraierii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s