Home

”S-a decis în BPN că vom merge în continuare cu Legea Ponta-Antonescu la ambele Camere, cu 290 de deputați și 100 de senatori, cu uninominal pe ambele Camere.”

Bref, Ponta, Zgonea și tata socru Ilie Sârbu încearcă să învie mortul de anul trecut. Cel cu uninominalul ”pur”, respins de Curtea Constituțională. De ce o fac? Știu, uninominalul într-un singur tur, cel supranumit ”învingătorul ia totul”, ar avantaja net PSD, care ar obține la viitoarele alegeri, dacă scena politică nu se schimbă radical pînă atunci, peste 50% din mandate.

E clar că le strălucesc ochii. Au de trecut, însă, două piedici majore. Una e chiar poziția liberalilor, cărora nu le-ar mai conveni acest sistem de vot. A doua, insurmontabilă, poziția CCR. Ponta zice că legea a fost respinsă pentru că a fost adoptată cu mai puțin de un an înainte la alegeri. Greșit!

CCR a respins legea deoarece consacra ”o soluţie legislativă contrară voinţei poporului exprimată la referendumul naţional din data de 22 noiembrie 2009”! Parcă e altceva, nu? Să nu știe Ponta asta? Parcă nu-mi vine să cred.

Senzația mea e că pesediștii vor doar să testeze reacția liberalilor. Încă un băț băgat prin gard. Adică, vedeți, noi am vrut să facem și să dregem, pentru binele țărișoarei, dar ei se opun. Pare a fi doar un nou episod din același război surd, cu o singură necunoscută: cine va rupe USL?

Un gând despre „Încă un băț băgat prin gard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s