Home

Ca în savanele africane, unde leul bătrîn și obosit e înlocuit violent și sîngeros de la conducerea haitei de masculul tînăr, se petrece și la noi o schimbare a generației de carnasieri politici. Nu e deloc simplu, și nici nu e pe față, bătălia se dă surd, în culise, prin intermediul serviciilor și al parchetelor.

A fost nevoie mai întîi de acel pact de neagresiune (termenul de ”coabitare” e pentru fraieri și naivi). După care s-au împărțit satrapiile: oamenii tăi acolo, ai mei aici. Acum e faza pe media. Începutul a fost făcut mai demult, cînd leul jigărit Vântu (Realitatea) a fost sfîșiat de leul tînăr Ghiță (RTV), după un proces de șantaj. Via Morar-DNA.

Avem acum un alt dosar de șantaj, via Kovesi-DNA, în care directorul Antena Group e doar un pion. Ținta e leul bătrîn Voiculescu. Iar cel care care vrea să-i ia locul e un alt răpitor tînăr, Zoltan Teszari (RCS/RDS). Deloc întîmplător, Sebi Ghiță e, pe față, omul lui Ponta, iar despre Teszari se vorbește că ar fi omul găștii din jurul lui Băsescu.

Noii carnasieri își marchează cu grijă teritoriul, mesajul principal fiind pentru presă. Majoritatea televiziunilor de știri, principalele purtătoare de mesaj public, au înțeles cum bate vîntul și i se închină grăbite noului șef de haită. Antena 3 încă o scaldă, derutată. Să-l atace pe Ponta? Sau să rămînă doar la ”jos Băsescu”? Să vedem cum va evolua acest ciudat dosar de șantaj.

4 gânduri despre „Noii carnasieri

  1. @Cârcotașu: Voiculescu n-are prieteni. S-a folosit de unii și de alții, care s-au folosit și ei de el, mai exact de trustul lui, cînd au avut nevoie. Dacă va pica, nu va fi regretat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s