Home

Văd că luzării Blaga și MRU amenință vînjoși cu boicotul referendumului, dacă nu se revine la cvorumul de 50%. Reamintim, Senatul a votat un cvorum de 30%. Firește c-a sărit la beregată și Monica Macovei, această Black mamba a politicii, amestecînd neadevăruri cu clișee propagandistice.

Ca să nu vorbim aiurea, iată, Comisia de la Veneția nu recomandă adoptarea cvorumului de participare, pentru că „îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ”. Inclusiv pe cei care, nedemocratic, boicotează!

Și-atunci, de ce am mai avea nevoie de cvorum? Ca să ne aflăm în treabă? În acest moment, 21 de țări europene NU au cvorum de participare la referendum! Intre acestea, Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia,  Olanda, Spania, Suedia și Marea Britanie! Cum e, madam Macovei, încalcă aceste țări ”principiul de bază al democrației, principiul majorității”?

Păi, ia măsuri, madam, propune în Parlamentul european să fie sancționate etc! Cred că v-ați dat seama, e doar propagandă ieftină. În fapt, n-ar trebui să se mai încurce USL cu pragul ăsta blestemat. Cine e interesat de chestiune și vrea să participe/voteze, s-o facă. Cine nu, să-și vadă de treabă.

Avea Pro Democrația un afiș foarte inspirat, în urmă cu niște ani: ”Votează sau taci”. Acesta mi se pare răspunsul potrivit la toate viermuielile veninoase ale celor care-și dau aiurea cu părerea și îndeamnă, penibil, la boicot: mai tăceți.

2 gânduri despre „Votează sau taci!

  1. Corect. Nici eu nu-nţeleg de ce au nevoie de cvorum. Poate doar aşa, ca s-avem ce discuta, că-i bine, că-i rău!
    Aşa este: ori votezi, ori ‘te-n….!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s