Home

Cu siguranţă, Victor Ponta are buni consilieri de imagine. Unul dintre ei e sociologul Bogdan Teodorescu, un tip cu idei. Oricît de mult ţi-ar displăcea învîrtelile făcute în ultima vreme, unele călcînd zdravăn în picioare promisiunile din campanie, trebuie să recunoşti că junele premier a ştiut să cadă în picioare. Făcînd uitată pînă şi urîta poveste cu plagiatul!

Pactul de coabitare cu Băsescu („În pat cu duşmanul”, film de Hollywood!) i-a iritat din belşug pe susţinătorii radicali ai USL, dar i-a ieşit pasienţa. Deocamdată. E mîngîiat pe cap la Bruxelles, a bătut palma cu preşedintele pentru posturile din parchete, iar mai nou, a obţinut cîteva victorii cu schepsis la infama Curte Constituţională.

Ultima, în bătălia cu CSM – guvernul va propune judecătorul la CEDO! Dacă sursele sînt corecte, atunci această din urmă mişcare ar putea avea efecte spectaculoase. Ideea ar fi să o disloce pe băsista ultras Iulia Motoc din CCR, propunînd-o judecător la CEDO, ca să aducă la Curte un om de-al său (Motoc a fost propusă de UNPR). Astfel, ar răsturna raportul de forţe din CCR! Briliantă mişcare, trebuie să recunosc.

Marea încercare a lui Victor Ponta e, pînă la urmă, economia. Aici nu mai merge cu şmecherii, înţelegeri secrete, pacte de coabitare şi lovituri pe sub masă. Aici nu mai fac doi bani consilierii buni la coterii şi efecte speciale. Şi pînă una-alta, oricît ar curge laudele prezidenţiale, economia scîrţie ca încheieturile unui pensionar reumatic.

3 gânduri despre „În pat cu duşmanul

  1. Am vaga impresie ca economia va ramane tot timpul o incercare pentru dl Ponta, atat poate..ce sa-i facem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s