Home

Nu, n-am să fac nici o referire la meciul de rahat al naţionalei cu olandezii. Nici măcar din postura unui chibiţ care a văzut multe. De pe vremea cînd, licean fiind, săream gardul la stadionul Tractorul, ca să susţin echipa superbului Nae Pescaru, care juca în „Cupa oraşelor tîrguri” contra lui Espagnol Barcelona.

Fotbalul nostru de azi nu poate fi altfel decît ţara. Uitaţi-vă bine cine conduce fotbalul: şeful federaţiei e supranumit „Naşul”, şeful ligii e „Corleone”, ce mai vreţi? Lumea ştie că-s mafioţi, dar nimeni nu poate mişca nimic din încrengătura asta purulentă. Pe cale de consecinţă, şi antrenorul naţionalei nu poate fi decît unul după chipul şi asemănarea ălora din „Cosa Nostra”: un sfertodoct sinistru, cu frunte îngustă şi idei puţine, dar cu obrăznicie cît cuprinde.

Flancat de nişte golani agresivi, aromâni de-ai noştri, care fac şi desfac echipe, bagă sau scot flăcăi de la naţională, după cum le dictează interesele lor de samsari veroşi… Nu vi se pare că seamănă teribil becalienii, piţurcii, borcii, copoşii, porumboii, cu băseştii, bocii, udrele, videnii, frunzăverzii, fenechiii, hrebenciucii şi ăilalţi negustori politici, putred de bogaţi? Nici unii, nici alţii, nu se dau plecaţi decît alungaţi cu pietre.

Şi unii, şi ceilalţi, au pe ei tone de tupeu greţos. Dacă-i scuturi de praful ăsta, ca o platoşă, nu mai rămîn decît hainele lor de ţoape cu pretenţii. Şi-atunci, de ce să ne mai mirăm că „nu merge” în fotbal, ca şi în viaţă? Cu unele, tot mai rare, excepţii. Nu vedeţi că avem titulari la naţională, altfel plini de fiţe, care nu-s în stare să facă un stop ca lumea, chestie care e în abecedarul fotbalistului începător? Nu vedeţi că e full şi fotbalul nostru de pseudo-jucători împinşi în faţă după modelul EBA? Şi al căror vis maxim e să prindă un contract în Azerbaidjan?

Nu vedeţi că avem politicieni cu doctorate, nişte grobieni scîrbavnici, care pun virgulă între subiect şi predicat? Nu vedeţi că se tranzacţionează fotbalişti între cluburi, ca o marfă de contrabandă, cu parandărături odioase? Nu vedeţi că se împart slujbe grase la stat „prietenilor”, uneori socri de preşedinţi, ca într-un conclav mafiot? Nu vedeţi că se învîrt bani negri în fotbal, la fel ca în politică? Nu vedeţi că şi presa sportivă s-a murdărit îngrozitor, aidoma presei stipendiate de politicieni?

De aceea, eu, chibiţul care a văzut multe într-o viaţă, declar că nu mai am nici o speranţă. Nici pentru fotbal, nici pentru ţară.

Reclame

5 gânduri despre „Mafioţi, grobieni, sfertodocţi, tupeişti…

 1. „Şi-atunci, de ce să ne mai mirăm că “nu merge” Asta mi-a adus aminte de un moment din viata mea din 1986 cind, ca membru de sindicat (ca tot era obligatoriu), am facut scandal ca mie nu-mi da sindicatul butelie, ca aveam copii mici si secretarul de partid mi-a zis: „Ba, in tara asta n-avem papa, ba, n-avem carne, n-avem cartofi si tu vrei butelie?” Cam asa e si acum cu toapele astea.

 2. Frunzaverde zice ca Premierul ar fi trebuit sa-l sune pe el, un FOST…. hai nu zau ? dupa ce a AFIRMAT CU SUBIECT SI PREDICAT… DIVERSE !!!!! DA CINE TE CREZI TU, FRUNZA ??!!!
  IA D-ACI INRERGISTRARE
  http://stiridinbanat.ro/2013/03/27/foto-video-sorin-frunzaverde-despre-buget-dezastruos/
  ………………………………………………………………………………………………..
  DUPĂ CÂTEVA ORE, CE SĂ VEZI :

  Victor Ponta o dă cotită !!! I-o fi frică de ” Fratele ” Frunzăverde ???!!!!
  ați afirmat că vă împăcați cu toarășu frunză”verde”…. îi cereți și iertare-n genunchi ? no ofense, daaar….. românii spun că e doar Stăpânul lui Crin, ce să mai pricepem acum, că-i musai să fie ca frunză”verde”, că altfel ce anume, d-le Premier , CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ NU I SE DĂ DREPTATE ACESTUI MASON ????!!!!!!!!!
  PENIBIL !
  să nu recunoști ce afirmi, să gângărești orice numai să ” te scoți ” – deh, i-a cam apus steaua acestui frunză”verde”, un biet FOST !!
  există înregistrări audio și video cu tot ce a afirmat toarășu pe care-l căinați !
  Mediocră mi se pare tentavia acestui frunză”verde” de-a ieși basma curată, jalnic nu alta, demn de doar MILĂ, sărmanu…
  Frunză”verde” mărăcine numai BOII cred în tine !
  mult trâmbițata și din păcate DOAR fluturata zisă Schimbare se face cu…. ACELEAȘI PEDELEPRE-N PEISAJ !
  de harta mafiilor pd-l unde frunzăverde figurează la loc de ” cinste ” zuitarăți, toarăși us-lași
  DA DE CE SĂ-I TRÂNTIȚI VOI PE FRUNZĂVERDE, VIDEANU, BLAGA, bă-SECU, ANASTASE, UDREA, ÎN ACEIAȘI CELULĂ… MAI BINE ÎL ȚINEȚI PE ADRIAN NĂSTASE – NEVINOVAT PRIN PROCESE ȘI PUȘCĂRII DECÂT PE GROPARII ECONOMIEI ROMÂNIEI, NU-I AȘA….. RUȘINE NU VĂ E IAR DE CEEA CE GÂNDIM NOI, POPOR VI SE FIX RUPE, DESIGUR, VI SE RUPE-N FIGURI….
  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-voi-vorbi-cu-frunzaverde-si-o-sa-ne-impacam-10694885#comenteaza
  DOAMNEEEE…. CE SOARTĂ ARE POPORUL ISTA SĂ FIE ÎN PREZENT LA MÂNA UNOR PĂCĂLICI !!!!
  mult trâmbițata și din păcate DOAR fluturata zisă Schimbare se face cu…. ACELEAȘI PEDELEPRE-N PEISAJ !
  frunza”verde” a fost de stanga, a fost in gasca pedeleprelor, a fost popular european, acu se da liberal….. e un FOST, punct. – PARDON !!! VIRGULIȚĂ – CĂ-L ȚIN FRAȚII DE LOJĂ-N VIAȚĂ PE MASONUL FRUNZĂ”VERDE” INDIFERENT CE-AR MAI FACE, LA CE S-AR MAI DEDA… – SĂ VIE DARĂ PONTA SĂ COABITEZE CU EL PE FEUDA CARAȘ-SEVERINO, SĂ-L VĂZ ȘI EU CAM CÂT REZISTĂ !!
  ………………………………………………………………………………………………

  UN COMENTARIU PESCUIT PE FB :
  ” Ce sa (mai) intelegem din ultimele(?) evolutii “la impuse” de pe scena politica damboviteana?
  Bag de seama ca pas cu pas, PNL este inghitit de PDL (nicidecum invers, daca era cineva ravasit de nelinisti)…
  Foaieverde asta… matronul sau… masonul…? pare ca decide mai din umbra, mai pe fata, directiile pe care PNL va evolua/evolueaza prin meandrele politicului romanesc.
  Dupa plasarea sa in PNL, s-a si repezit cu craca de maslin in mana sa-i intampine pe fostii(?) sai colegi de la PDL, suspinand cu tandrete dupa Videanu, Blaga si Berceanu (cine poate uita celebrul trio comic care dupa alegerile prezindentiale din 2009, se bulucea la cantina saracilor de la M.A.I. salivand la o ciorba gratuita), numindu-i drept camarazi destoinici, numai buni pentru pentru a “intari” partidul in sezonul de intermercato politic de dupa alegerile din decembrie 2012…
  Acum, aud de inca o “bula papala” emanata dinspre abisurile de nepatruns ale gandirii de fotosinteza:
  PNL… in fuga mare… incolonaaat… marsss la PPE…!!!!
  Pai cum asa maestre?
  Nu-i nimic daca romanii, intro nedezmintita traditie, isi tradeaza aliantele din care fac parte.
  Ce mai conteaza inca o tradare acolo… una mica sa nu ne iesim din mana?
  Dupa ce liberalii europeni ne-au sustinut in momentele dificile pe care autohtonii nu s-au descurcat sa le gestioneze, acum, inaintea alegerilor europarlamentare, cand exista cea mai buna ocazie de a-i arunca la groapa de gunoi a istoriei pe fascistii de la PPE, iar odata cu ei poate la puscarie pe cei de la PDL, de ce sa nu intoarcem noi putin armele? De ce sa ne dezmintim tristul renume?
  Aaaa… Dar stai asa. Poate ca asta ne este brandul de tara. Efigia… Blazonul… ” ….
  TRISTĂ ȚARĂ, MULTE DEZAMĂGIRI, PREA MULTE….. ȘI NOI, AI CUI, DOAMNE, AI CUI…………………………………………………………………….

 3. Eşti rautăcios Adriane! Ai văzut ce a promis Piţi (Piţi vine de la piţipoancă, nu?): că vom avea o echipă competitivă pentru Euro 2016. Dacă privim cu atenţie observăm această echipă a început deja să se contureze prin promovarea tinerelor speranţe ale fotbalului românesc: Tamaş (32 de ani), Raţ (32 de ani), Mutu (33 de ani). În plus este aplicat un principiu de bază în fotbalul modern: cum nu joacă unul la club, cum îl băgăm în naţională (nu cumva să îi stricăm preţul, Doamne fereşte!). În condiţiile astea, deşi Euro 2016 se joaca cu 24 de echipe, deci numai cine nu vrea nu se califică, avem încredere că vom putea striga şi in 2016: AM ÎNFRÂNT!

 4. @Sandman: ţoapele sînt nemuritoare!

  @Adrian: Eminescu i-ar fi tăvălit cumplit pe ăştia. Şi nu în versuri…

  @Sibilla: Frunzăverde al vostru… maaare om, maaare caracter 😆

  @Puiu Varsan: n-am nici o treabă cu vîrsta. Uite cu ce „bătrîni” joacă Italia, de pildă. Am treabă cu valoarea. Şi caracterul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s