Home

De la o vreme, torente de atacuri panicate, căinări filozofice şi preziceri de jale mare năvălesc intempestiv în spaţiul public. Ai zice că ne paşte apocalipsa, că vine sfîrşitul lumii pentru mirificul plai mioritic.

Ce-o fi, soro? Cum, nu ştii? Vine Crin Antonescu! Păi cum? Iac-aşa, vrea să candideze. Aşa, şi? Eee, nu e bine! Ba e chiar nasol. Deoarece şi pentru că e dictatorial, antioccidental, demagog, ipocrit şi cîte altele. Ba mai e şi superficial, ceea ce nu e bine pentru un dictator care se respectă. Ce mai, e răul de pe lume!

Ca să fie tacîmul complet, iaca, intră în scenă şi artileria grea: Andrei Pleşu. Care oftează înţelept, într-un interviu-mamut, şi conchide că, „de dragul patriei”, cel mai bine ar fi să nu iasă Crin. După care gînditorul îl dojeneşte finuţ, părinteşte, pe Băsescu, pentru „micile sale năravuri bătăioase”, care vin cumva din stilul său de „băiat de băiat”.

Înţelegeţi? Marele om are şi el minuscule imperfecţiuni, e şi el un băiat de băiat, adicătelea, un derbedeu simpatic, din ăla care mai dă un cap în gură, mai pizduieşte la un chef, mai pişcă o gagică de cur. Dar altfel, Băse e cel mai mare!

Pe cînd Crin… apără-ne, Zeus! Se va duce-n cap ţărişoara! Va ajunge colonia Kazahstanului (vă jur că nu inventez, scrie în zisul interviu)! Bine, domnu Pleşu. Am înţeles mesajul: fugiţi unde vedeţi cu ochii, vine Crin!

Reclame

4 gânduri despre „Inamicul public

  1. La ce te poti astepta de la un nevertebrat? Acest plesu a facut bataturi la buze. Stiti voi de la ce. Zic unii ca ar fi un intelectual de elita – eu cred ca este doar telectual.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s