Home

mulţi popiDe cînd n-aţi mai auzit urlete într-o biserică? Parcă nu chiar demult. Au mai fost rătăciri d-astea, cu chiote şi îmbrînceli între enoriaşi. Din tot felul de motive. Treaba e că onor credincioşii, ortodocşii, carevasăzică, ajung uneori să urineze cu jet chiar pe templul credinţei, pe sfînta biserică a lui Hristos!

Ce răgete mi-a fost dat să aud în biserica aia din Zalău! Isuse! Pătrunşi de o adîncă smerenie, presupun, credincioşii i-au strigat vicarului eparhial, care venise să instaleze un nou preot, pînă şi tradiţionalul „ieşi afară, javră ordinară”! După care l-au sechestrat pe zisul vicar în altar, pînă i s-a făcut ăluia rău. Nici aşa n-a fost bine: „se preface! Huo! Băi porcule, cîţi bani ai dat!”.

Mă gîndeam doar că am renunţat cu ani în urmă să mai merg pe stadioane, pentru că nu mai aveam chef să aud mizeriile urlate cu damf de secărică de „suporteri” cu ochii injectaţi, la meciurile din „Liga lui Mitică”. Ei, acum am motive în plus să nu mai merg nici la biserică. Vicarul la brutărie!

Anunțuri

3 gânduri despre „Urlînd cu popii

  1. Io nu pricep o chestie. Înainte de ’89 dacă-ţi făceai cruce era bai mare. Acuma „toţi” am devenit habotnici. Referendum şi-n biserică?!?!? Că popa ăsta nu-i bun?!?!?! Căcat!!!
    Cel mai bun prieten al meu, cu care ne împărtăşeam convingerile şi înjuram ca toţi dracii s-o „bisericit”. Posturi, slujbe, utrenii, vecernii, să nu-l suni duminica înainte de 7 PM că-i la biserică, să nu te puie dracu’ să-ţi scape ” ‘tu-i cristoşii…” că-şi face cruce şi vine cu miru’ să te mîntuiască. Îi prietenul meu cel mai bun, ce să-i fac…
    Ce vreau să zic îi că „noi” sărim din lac direct în puţă şi „nu ne dăm seama” că exagerăm. Noi ca naţie.
    Banzai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s