Home

creier minsuculCurtea Constituţională s-a trezit, după alegeri, să facă nişte „precizări”. Cu trimitere la decizia din vară, prin care respingea legea uninominalului. Asta ca replică la tribulaţiile cam infantile ale lui Ponta, pe chestia cu numărul de parlamentari. Ce a ieşit? O folie. Amplificată de presa băsistă şi de nişte comentatori mai zărghiţi, cărora începuseră să le lucească ochii.

Carevasăzică, noul Parlament e neconstituţional! Pentru că nu e ce-a vrut poporul, la referendumul ăla mincinos, băgat de Băsescu la grămadă cu prezidenţialele din 2009, să mai împuşte el nişte voturi. Unii chiar încep să creadă, în puţinătatea lor de gîndire, că CCR ar putea anula alegerile!

Ia să construim niţel pe această ipoteză dilie. Să zicem că CCR ar invalida alegerile, deşi nu e treaba Curţii, ci a BEC-ului. Şi mai departe? Ar trebui făcută o nouă lege, care să ţină cont de ce s-a cerut şi votat la referendum (300 de parlamentari, o singură cameră). Cine să facă legea? Pe 19 decembrie i se termină mandatul vechiului Parlament. Guvernul nu poate da OUG, pentru că nu are voie în perioada asta.

Şi-atunci? Blocaj total! Parlament nu am mai avea, guvernul ar administra doar treburile curente, fără buget, fără nici o putere de decizie. Numai El Comandante ar rămîne pe punte, cu pletele-n vînt şi cu toate instituţiile de forţă tropăind cadenţat în spatele său. Mişto, sau ce? Hă-hă-hă!  Vă daţi seama ce le mai poate trece unora prin neuronul lor singuratic?

UPDATE: BEC a trimis la Monitorul Oficial procesul verbal cu rezultatele alegerilor. Hai, gata, visele umede s-au terminat!

6 gânduri despre „Ce le mai trece unora prin neuron

  1. Ehe, tribulaţiile lu’ Ponta nu erau chiar infantile, dacă CCR nu respingea alegerile uninominale „pure” acu’ nu aveam 588 parlamentari. Asta a fost aşa, în deschidere, ca să nu se trezească cu o aşa tâmpenie cum a debitat, când s-a trezit din somn, junele Ion Predescu. Că ăla bătea câmpii şi de o modificare a legii 35/2008 cu o ordonanţă, 46/2012, care cică bla, bla, bla. Da’ moşu’ habar nu avea că OUG 46 modifica legea nu în sensul spus de el, ci schimba pe cei ce asigurau… hârtia pentru buletinele de vot!!! 😯
    Acu’ sigur, moşu’ dezminte, că doar a şi uitat ce minuni a fost capabil să spună.
    Şi p-ormă o ţine ca gaia maţu’ că nu s-a făcut parlamentu’ cu 1 cameră, da prostu’ nu băga de samă că pentru asta trebuia modificată constituţia!! Hă, hă, hă! Şi cine-l vedea, zicea că-i vioi, că mai poate.
    Păi se pare că Puskasz nu rezolvă nimica!

  2. @Cârcotaşu: Predescu-i cam senil, de acord, dar schimbarea legii electorale cu cîteva luni înainte de alegeri e neconstituţională. Aşa că Ponta vorbea ca să se afle-n treabă.

  3. ‘Aide dom-le că nu scrie nicării cu cât timp înainte se poate modifica legea electorală ca să fie constituţional. Pretextu’ lu’ CCR nu ăsta a fost ci tocmai că cică varianta prezentată de USL ar fi mărit numărul de parlamentari, că vezi doamne acolo se prevedea că dacă UDMR nu intră, ceea ce era cam clar, primeşte câte un parlamentar prin judeţele pe unde-s ei mari şi tari. Deci văz că nici tălică nu ştii cum fu treaba! 😯

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s