Home

Mai toată ziua, televiziunile de ştiri au clipăit cu negru şi galben, de ziceai că vine cutremurul cel mare: cresc taxele! Şi dăi, comentarii cu invitaţi indignaţi, care înfierau cu mînie proletară şi dăi, vorbe răsucite de politicieni cu minte odihnită şi dăi, intervenţii telefonice cu sindicalişti mînioşi de felul lor… Concluzia unanimă: vor muri pensionarii de foame!

Ce se întîmplase? Guvernul, care comunică îngrozitor de prost de la o vreme, a informat sec administraţiile locale că a dat liber la mărirea taxelor şi impozitelor locale. Cu rata inflaţiei. Asta dacă primăriile, mă rog, consiliile locale, vor dori să majoreze taxele alea. Poate le vor îngheţa, zic. Sau, poate le micşorează, ce ştiu eu?

Dar să admitem că respectivele taxe vor creşte în 2013 cu 16%, cît e baremul. Asta înseamnă că pensionarul, pe umerii căruia plîngea viclean sindicalistul, va plăti în plus vreo 20 de lei la impozitul pe casă. Anual! Ce să mai zici, apocalipsa! Vai de mărarul nostru!

Mai pe la ora ceaiului englezesc, povestea s-a fîsîit fără zgomot. Nu mai avea nici un haz. Prea semăna cu drobul de sare de pe cuptor. Plus că apăruseră alte trăsnăi, cu trădări în PSD, Ponta, Geoană, chestii, socoteli. Nu-i nimic, mîine găsim noi alt drob…

Un gând despre „Apocalipsa drobului de sare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s