Home

„Tu şi cu Băsescu aţi creat USL!” Săracul Blaga, ştia el ce ştia cînd a răbufnit şi s-a luat de Boc într-un conclav pedelist, acum un an. Vă mai amintiţi cum le zicea dispreţuitor Băsescu usl-iştilor, să meargă la tribunal şi să se ia cu acte, dacă vor să-i bage El în seamă? E, uite că au făcut-o.

Blaga nu e prost, şi-a dat seama de pe atunci ce poate ieşi. Ce folos acum, cînd alianţa a măturat pe jos cu Flutur, Baconschi, Boureanu, Preda, Neamţu, MRU şi ceilalţi? Un MRU tot mai penibil: „începînd de luni, dreapta se relansează”. Altă penibilă, „doamna Lenuţa”, care se laudă că a cîştigat, după ce a ieşit pe locul doi, în urma unui anonim!  Despre Videanu, care anunţa chiar şi duminică seara apocalipsa USL-ului, nu mai zic nimic.

În ce priveşte victoria USL, n-are rost să mai vin şi eu să molfăi texte. Mă surprinde, totuşi,  să văd cum descriu rezultatul alegerilor unele casandre: „monstruos” e cel mai uzitat cuvînt. Mie nu mi se pare ceva de speriat. Remember: în 2009, alianţa de la guvernare, PDL-PSD, avea chiar peste 70 la sută. După cîteva luni, s-a ales praful de ea!

Cele 66 % mandate de parlamentari se distribuie între două partide mari şi alte cîteva mai mici. Cînd USL se va rupe, şi spun „cînd”, nu „dacă”, fiecare partid va rămîne cu ce are-n traistă. Vreo 32% PSD, cam 27%  PNL, restul pentru ceilalţi. Cînd se va rupe alianţa? Cel mai probabil, după alegerile prezidenţiale din 2014. Poate chiar înainte, dacă nu se vor înţelege asupra unui candidat comun. Mai vorbim.

2 gânduri despre „Ce a creat Băsescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s