Home

Guvernatorul tocmai a mai „făcut” 48 de generali. În 8 ani de stat la Cotroceni, TB a înstelat cu mîna lui 715 generali: 478 din armată, 137 de la interne, 68 de la SRI şi 32 de la SPP. Cam doi pe săptămînă. Şi vor mai veni, că doar omul mai are doi ani de mandat. Teoretic.

N-am reuşit să aflu numărul total al generalilor pe care-i mai avem, activi sau în rezervă, e o ceaţă totală. Presupunem doar că sînt spre 2000. Despre colonei nu mai vorbim, te loveşti de ei la orice colţ de stradă. Chiar şi fără cei 800 făcuţi pe şest de Oprea şi recuzaţi de Dobriţoiu.

O să vă întrebaţi, probabil, ca orice om cu bun simţ, de ce ar avea nevoie ţărişoara de atîţia înstelaţi? Armata e minusculă, cam la 60.000, cu tot cu cei din Afganistan. Războaie nu avem pe capul nostru, Doamne feri. Unii susţin că  la mijloc e fascinaţia aproape mistică a lui Băsescu faţă de uniforme şi grade mari. Şi nu mă refer la centigrade. Şi nici la grade alcoolice.

Eu cred că TB nu are încredere în civili. Ăştia nu-i vor spune „să trăiţi”, cu excepţia cohortelor de yesmani care-l înconjoară şi a celor „acoperiţi”, cu misiuni bine stabilite în media, de exemplu. Şi nici nu vor îndeplini ordinul său întocmai şi la timp. Pe cînd militarii… ehe! Vă imaginaţi momentul în care plutoane de înstelaţi cu vipuşca lată iau poziţie de drepţi în faţa lui El Comandante? Orgasmatic!

Reclame

6 gânduri despre „Puşca şi vipuşca lată

  1. La dracu’! S-a înscris! Io voiam să continui cu:
    Văz că matale o preferi pe Lady Gaga în budigăi, da’ n-are băse, că tot nu ţi-ar da! Ia la colonelu’! 😆

  2. @Cârcotaşu: apropo de budigăi, văz la teveu că se spurcă ghenerăleasa Nuţi cu romaşcanii, de numa-numa. Mişto ţară…

  3. Dom-le, nu ştiu de ce da’ când văz poza asta-mi vine rău. Ăsta spurcă totul, evident deci că şi uniforma-n cauză. Îmi place să cred că au ars-o după…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s