Home

Încep să am certitudinea că preşedintele trăieşte într-o lume a lui. Rupt de realitate. Plutitor. A rămas şef peste DNA, SPP, STS, ANI, CCR, CSM, plus o pleiadă de sfătuitori şi de yesmani, gen Lăzăroiu, care-l intoxică şi-i gîdilă orgoliul, şi cam atît. Despre servicii încep să am îndoieli că-l mai sprijină necondiţionat. Între el şi popor se cască o prăpastie tot mai adîncă.

Poporului i se fîlfîie de MCV, Schengen, ANI, incompatibilităţi reale sau inventate şi alte d-astea. Are alte necazuri. Singura referire la „popor” a fost cînd s-a întrebat, mîrşav, „au cîştigat românii vreun leu din suspendarea preşedintelui?” Dumnezeule, asta e problema? Sigur că nu, dar îl asigur că multora le-a căzut aşa de bine întîmplarea, de parcă ar fi cîştigat la loto!

M-am tot întrebat, pentru cine mai vorbeşte insul, cînd iese marţial şi anunţă apocalipsa? Pentru el, presupun. Să se bage-n seamă şi să-şi mîngîie ego-ul. Şi pentru Europa, desigur! Şi ce aude Europa? „Vom avea de suportat ruşinea de a avea observatori OSCE”, deoarece „România e suspectată că nu poate organiza alegeri libere”.

Mare ruşine, zău aşa! Să nu ştie ipocritul că şi în 2009, cînd a fost reales, cu cîntec, am avut observatori OSCE? Să nu ştie că alegerile din Olanda, Franţa, şi mai zilele trecute, din SUA, au fost monitorizate de misiuni ale OSCE? Ce ruşine au suportat, vă daţi seama, franţujii şi americanii! Cred că Obama se tăvăleşte în chinuri!

Omului i se potrivesc, mănuşă, vorbele unui bătrîn dintr-un sat ardelean, după ce-a auzit cuvîntarea unui demnitar cam tralala, prin anii ’30: „domul aista are minte, dar nu-i tătă bună”.

3 gânduri despre „Preşedintele Tralala

  1. @ teaca – Intr-o lume a lui a trait de la inceputul inceputurilor. Prapastia asta despre care vorbesti a existat dintotdeauna , iar romanii devin din ce in ce mai miserupisti pentru ca pana la urma urmei incep sa se gandeasca ca nu mai au ce pierde. Inghesuiti de greutati , incovoiati de crucea preturilor si salariilor din ce in ce mai insuficiente nu se mai gandesc la politica ci la SUPRAVIETUIRE. Si tare mi-e ca asta s-a dorit in multe cercuri- preocupat sa supravietuiesti nu mai ai alte ganduri si chiar daca le-ai avea nevoile zilnice te imping sa dai rapid deoparte ceea ce nu iti este imediat util.

  2. Sau, cum zicea tata, Dumnezeu să-l ierte: „I-a dat Dumnezeu minte, dar a uitat să-i dea şi prospectul!”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s