Home

„Mai bine să fie în cort şi să scuipe afară, decît să fie afară şi să scuipe înăuntru”. Cu siguranţă, sir Graham Watson, liderul liberalilor europeni, e un politician experimentat, care ştie cum se îmbîrligă lucrurile în această meserie. Declaraţia sa, referitoare la acceptarea fanfaronului Gigi Becali în ograda PNL, e, fără doar şi poate, una cinică.

Ce vrea să ne spună britanicul? Că politica însăşi e dominată de cinism. Şi că trebuie să fii în stare să faci orice, oricît de reprobabil, dacă vrei să cîştigi puterea. În această cheie trebuie citită mutarea, de mulţi hulită, a liberalilor. Gigi Becali e broasca pe care trebuie s-o înghită alegătorul USL. Vorbesc aici de electorul mai „spălat”. Nu e singura.

De ce Becali? Pentru că are bani. Şi pentru că ar putea aduce o mînă de voturi de la fanii Stelei. Plus că ar fi o contrapondere la „măscăriciul poporului”, DD-OTV. Totuşi, merită să te însoţeşti cu bufonul fotbalului pentru un cîştig material cert şi pentru unul mai degrabă iluzoriu la urne? Habar n-am. Poate că merită, admit cu greu, dincolo de lehamitea fizică pe care o resimt, alături de atîţia alţii.

Pînă la urmă, poate că au dreptate cei care afirmă cam aşa: de ce ar fi mai puţin frecventabil neanderthalianul Gigi B decît reptilianul Voiculescu, şacalul Frunzăverde sau dihorul Prigoană?  Asta nu înseamnă, mă grăbesc să spun, că ceilalţi, gaşca penală din jurul lui Băsescu, ar fi devenit dintr-o dată frişca de pe savarină.

Anunțuri

6 gânduri despre „Cinism fără frontiere

  1. De ce nu? A furat? A omorât? E curvar?
    Când vrei să câştigi trebuie să te mai abţii când îţi vine să strâmbi din nas.

    pentru un cîştig material cert şi pentru unul mai degrabă iluzoriu la urne?

    Pe ce se bazează aprecierea de „iluzoriu”? Mai degrabă sunt tentat să apreciez c-ar fi invers, câştigul material ca iluzoriu!

  2. PS – Alfel, parcă-n 2009 toţi am strâmbat din nas când Băsescu a participat la chef în ţigănime! Noi am strâmbat din nas şi el a câştigat alegerile. Mă rog, cât a furat… , dar acolo a câştigat nişte voturi.

  3. De parca nu am sti despre ce este vorba. Cate compromisuri la vedere sau prin spatele usilor inchise au facut politicienii britanici ,americani si de aiurea. Si noi am facut cand am acceptat sa fim condusi de cei de acum. Sa fim sinceri , daca nu aceptam eram toti in strada, asa ca…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s