Home

Citiţi cu atenţie cele două citate de mai jos. Primul e din Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene. Un fel de premier al Europei: „Datorită UE şi Comisiei Europene a fost posibil să evităm schimbările nedemocratice din România şi trebuie să fim mîndri de acest lucru, pentru că am fost în stare să reinstaurăm statul de drept într-o ţara care este membră a Uniunii noastre”.

Al doilea citat e din Viviane Reding, vicepreşedinte al CE şi comisar pe justiţie. Adică, un fel de vicepremier şi ministru al justiţiei europene: Am putut cere oprirea unui fel de puci parlamentar. Am putut evita răul cel mai mare graţie acţiunilor determinate a numeroşi actori, între care Comisia Europeană, Parlamentul European, state europene, dar şi FMI„. Sublinierile îmi aparţin.

Ce înţelegem din zicerile celor doi oficiali europeni, membri ai grupului popular, ca şi pedeliştii? Odată, că au evitat „schimbările nedemocratice”. Care? Suspendarea constituţională a preşedintelui! Şi că au reinstaurat (!) statul de drept! Prin repunerea în funcţie  a lui Băsescu!!

Madam Reding o spune şi mai pe şleau, că au reuşit ei oprirea puciului parlamentar (!), inclusiv cu sprijinul…FMI (!!). „Puci parlamentar”? Deci, acea tîmpită zicere cu „lovitura de stat”, vînturată penibil de cetăţeanul din curticică şi de ciracii săi, dată, nota bene, de o majoritate parlamentară,  a fost preluată fără jenă de cei mai înalţi oficiali europeni? Başca, au presat guvernul şi prin intermediul FMI?!

Dacă asta e Europa aia ultrademocratică pe care o visam cîndva, mai bine lipsă.  Eu, vă mărturisesc, sînt pe cale să devin eurosceptic, văzînd cît de golăneşte şi în spirit greţos partinic, de gaşcă, au acţionat cei doi, numai şi numai ca să nu piardă un bastion popular în amărîta de Românica.

Şi apropo, nici unul dintre „distinşii” populari europeni nu catadicseşte să sufle o vorbă despre multele milioane de votanţi români ai „puciului”? Simt nevoia să le trimit nişte vorbe de duh. Neaoşe. Suculente. Populare.

Reclame

3 gânduri despre „Cum devii eurosceptic

 1. Cu ani in urma , cand toata lumea nu mai stia ce sa faca si sa spuna ca sa intram intram in UE am intrebat „si la ce ne va folosi ?” – niciodata nu am vazut-o ca pe o mana cereasca sau ca aceasta apartenenta ne-ar aduce pe strazi lapte si miere. Ce sa fac am crescut pe la scoli de dinainte de 90, mai am si ceva prieteni prin afara Romaniei si dupa mine- noi oricum suntem in Europa ? Rand pe rand , in ultimul timp o parte din tarile care au aderat la UE critica formatiunea si modul de actiune din cadrul ei. Un pic mai mult sau mai putin va trece pana se va destrama si cui a folosit? Sa nominalizam statele si guvernele castigatoare , sa le trecem in evidenta si pe cele perdante??

 2. decit sa stati aici si sa comentati ca babele la colt de strada mai bine va luati la trinta cu toti baietii destepti ai vestului si le umpleti mailurile de proteste atit celor cu functii cit si ziaristilor aceluiasi vest care efectiv nu stiu prea multe pentru ca si ei sint comozi iar pe deasupra si prostiti de-o scoala pe care de acum o vedeti f bine ce poate scoate. bine nici aia care va dau voua lectii de democratie nu sint altfel…..
  toate mailurile lor sint in net asa ca nu vad ce va impiedica:

  http://www.venice.coe.int/site/main/ContactUs_E.asp

  au toti astia care se dau rotunzi in fata vostra pt ca va cunosc de unde veniti si cum ati ajuns voi in mare parte la oras avansind in societate prin studiu.
  credeti ca nu se intimpla nimic? intii incercati si la urma trageti concluzia! de ce nu v-ati strins voi sa faceti o scrisoare publica de protest semnata de cit mai multi impotriva vesticilor obraznici si pe care s-o faceti publica peste tot? ce v-a durut ca doar nu este de sapat ci de stat pe scaun cum va place voua? nici macar din casa nu trebuie sa iesiti asa ca iarasi nu vad problema decit in provenienta vostra care pentru cei mai multi inseamna servilism gretos asa cum se vede la vatafii actuali. ce mutare geniala a vesticilor! sa-i dea bani lui ceausescu cica sa ne dezvoltam, platim dobinzi, iar astazi au luat ei totul pe gratis plus ca si-au facut si o masa de manevra care le aduce cistiguri pe banda rulanta timp in care tot mamelucii astia de tarani au distrus si mica elita naturala a oraselor. cum ati crezut voi ca le veti face fata cind in spatele vostru se aflau doar niste tarani lipsiti total de educatie si cunostinte de orice fel?! la voi neexistind o memorie a trecutului care sa insemne experienta ati fost exact ca gainile in fata leului. tot ce aveti voi este mindria aia aberanta care va distruge si mai repede! a fost sah si mat cu o singura mutare -in anii 60!- iar asta spune totul despre genialii tarani care au ajuns la orase sa dea ei lectii in mai toate cele de zeci de ani pentru ca cine ar fi putut sa va spuna voua ceva vreodata care sa va intre si-n cap?! acum poftim de culegeti roadele a ceea ce-ati stiut voi „bine”! ca sa se schimbe ceva ar trebui sa vina in fata o serie de oameni cu o alta provenineta deci fara lagatura cu taranii flotanti insa cred ca aveti ghinion pentru ca asa ceva nu mai exista in tara iar daca exista de ce si-ar baga pielea la saramura pentru niste tarani perversi si ordinari asa cum au fost navalitorii de dupa 45 dar in special aia din anii 60 si anii care au urmat?!
  aia doi care credeau ca vor face ceva tot produsul unor flotanti sint asa c-au facut ce stiu ei mai bine si anume sa linga licuricii la poponet si sa stea deci in 4 labe asa cum pot ei. asta a insemnat sa accepti conditiile lor aberante cu o forma de referendum care nu exista in tarile lor! daca nici cu prostavanii vestici nu va descurcati care nu sint in stare sa tina minte de pe o zi pe alta ce mint atunci cu cine?! bine la capat nu putea s-o scoata decit unul care are memorioa trecutului si care in plus este instruit si cunoaste limitele prostimii vestice. asa cum sint boii vestici reprezinta o gluma pentru mintea unui roman iar in categoria asta nu pot intra gainile flotante adica tantalaii de tarani! imi este tare greata si sila de taranii dobitoci care colcaie peste tot si ne-au facut de ris ca tara si popor in fata unor timpiti!

  ps numai boii de tarani au vrut e.u.!!!! ei nu stiu ce-i ala parlament dar vroiau in e.u.!!!!
  bine taranul este dobitoc si vrea stapini. dovada este ca el traieste in mintea lui mica si deformata cu ideea ca toti trebuie sa aiba un stapin pentru ca numai asa se poate explica faptul ca daca indraznesti sa critici minunatul vest esti neaparat adeptul moscovei care desi a trecut la sistemul cu milionari si miliardari in capul lor sec a ramas la comunism desi nu poate explica cum ar putea sustine bogatii un sistem care are in program in primul rind confiscarea averilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s