Home

Marţi vom şti cum stăm. Dacă, precizez, dacă onor Curtea Constituţională va catadicsi să se întrunească în formaţie completă. Vom afla atunci, sper, dacă erata aia a fost ok, sau o făcătură ordinară, aşa cum acuză trei dintre judecători. Ceva îmi spune că vor pune batista pe ţambal, ca să nu facă instituţia de cacao. Şi o vor scălda solomonic, să înţeleagă fiecare ce vrea.

Previziuni pentru septembrie: foarte probabil, CCR se va bloca şi nu va reuşi să dea un verdict valabil, cu 6-3. În acest caz, va pasa pisica moartă la Parlament. Alt scandal, alte presiuni, mormane de istericale, de ameninţări şi de acuzaţii. Cu aportul nemijlocit al popularilor europeni. Şi cu frica indusă permanent de parchet.

Ce-ar putea face în atare situaţie Parlamentul? Doar să repete referendumul. Altă cale nu văd. Trăgînd de timp, astfel încît să avem consultare populară odată cu alegerile parlamentare din noiembrie. Cînd boicotul va fi problematic. Sigur, vor putea cere băsiştii să meargă oamenii la vot, dar să refuze buletinul pentru referendum. Numai că nu vor avea niciun control pe cei care intră în secţie! Dar mai e pînă acolo…

Reclame

7 gânduri despre „Ochii pe Curte

  1. Parlamentul o să revină curând din vacanţă şi printre primele lucruri pe care ar trebui să le facă e să modifice legea referendumului în sensul eliminării cerinţei de cvorum de la toate tipurile de referendum. Argumentaţia CCR de atunci când au impus cvorumul este că aşa era la referendumurile consultative şi la cele pentru modificarea constituţiei. Sigur că asta n-o să rezolve problema actuală, ci doar o să pregătească rezolvarea ei.

  2. m-am hotarat..ma duc sa ma predau singura pentru indrazneala de a ma prezenta la vot.stiu ca oricum ,mai devreme sau mai tarziu voi da socoteala pentru votul meu,chiar secret fiind.am vazut ca unii au fost deja la parchet sau politie.sunt cetatean onest si nu vreau sa fentez statul, cu atat mai putin pe fostul deocamdata presedinte,si sper fostul pe bune…parerea mea este ca in curand curtea constitutionala va valida referendumul si ca tara noastra va fi cum ne dorim ,,o tara ca dupa cutremur ,dar care isi va reveni incet,incet.nu vreau sa ma gandesc ca suntem blestemati sa ne chinuim pe veci ,caci cei 20 de ani prezisi de brucan au trecut de mult.as vrea sa-mi fie mila de basescu,dar nu-mi iese,nu pot.dar mai este ceva;lui ii este mila de mine?nu.cred,nu simt.si daca nu simt asta,duca-se!….angela tanasescu

  3. stiti ce mi se pare mie interesant? ca la 22 ani dupa revolutie exista fiinte care tot cu iliescu voteaza

  4. @Bre sorine, cine-i Iliescu, mă băiatule? L-ai votat tu la referendum? Ce-ai fumat, băieţaş? Geez, multă lume necăjită…

  5. iliescu este presedinte de onoare al PSD…te prefaci ca nu intelegi? sustinand orice face USL de fapt ”votezi” groparul Romaniei si ai sai urmasi. Nu cred sa fi asa retard sa nu intelegi asta, tu doar dezinformezi prostimea.

  6. @sorin: dacă atîta te duce pe tine mintea, aferim. Dar să-ţi fie clar: dementul de băse trebuie să plece. Şi va pleca, într-un fel sau altul, pentru că s-a trezit lumea. Adio.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s