Home

O legendă din Braşov. Cu ani în urmă, să tot fie vreo 30, rula un film despre Ştefan cel Mare. Cînd a strigat odată Ştefan, care nu era încă sfînt, „unde sînteţi, moldovenii mei?”, cineva din sală, spune legenda, ar fi răcnit, „aici, la Braşov, Măria Ta!”. Vorba asta a intrat în folclorul urban.

De care mi-am amintit auzindu-l pe MRU la conclavul pedelist. Unde a încheiat un spici plictisitor cu o chestie de noaptea minţii: „fiţi ungurenii mei!” Eu cred că ar fi fost mai de efect dacă i-ar fi întrebat: „unde sînteţi, ungurenii mei?” S-ar fi găsit, poate, unul mai netrepanat să-i zică unde-i găseşte. Să vedem: la guvern, nu, la SIE, nu… poate la Petrom?… sau la Iaşi, la Socola?

7 gânduri despre „Ungurenii de la Socola

  1. De chestia cu Stefan cel Mare si „moldovenii mei” am scris si eu la Shogunu, inainte de a vedea ce ai scris si d-ta ! Mersi ca am aflat varianta corecta in care ” s-a produs ” ! Sa le-o zica la UDMR-isti !

  2. @Mircea: nici măcar ăstora. Cine dracu mai merge după spilcuit? Şi da, chestia cu Ştefan s-a produs la Braşov, în tinereţea mea!

  3. ce faci, nene Teaca? ne derutezi? de ce pui poza cu Udrea si cu Base’ tanar?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s