Home

„Curtea Constituţională a constatat că dispoziţiile art 259 alin(2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.” 

Deci: guvernul bocului băgă anul trecut prin ianuarie o ordonanţă de urgenţă, în stilul său tembel, după ureche, prin care a modificat o lege, ca să le ia CAS pensionarilor. Las la o parte disputa dacă e logic şi moral să le iei CAS după ce au plătit deja, toată viaţa, pentru banii ăştia. Guvernul a decis atunci că se aplică numai la pensiile de peste 740 lei, dar la toată suma!

La vremea aia, unii cu mai mulţi neuroni au sărit şi au ţipat: dom’le, nu e bine, nu e legal, nu e constituţional! Trebuie să se ia la diferenţă! Degeaba. A ieşit haita băsistă pe sticlă şi a hămăit că aşa e bine. După mai bine de un an, se trezeşte Curtea din moţăială şi constată că nu e bine. Dar şi că deciziile sale au efect doar în viitor!

Cum stăm? Păi stăm cam aşa: timp de vreo 16 luni, li s-au luat pensionarilor din bani. Ilegal. Nu par mulţi, dar se-adună. La o pensie de 1000 de lei, să fie rotund, 55 de lei lunar. Corect era să se ia CAS doar pe diferenţa între 740 şi 1000, adică pe 260 de lei. Staţi să calculez şi vă zic: în 16 luni, s-au luat în plus, repet, ilegal, 650 de lei! La o singură pensie! Bani pe care nu-i mai vede nici dracu înapoi.

Şi-acum să ne întoarcem la Boc, Duţă – Casa de sănătate şi ăilalţi şmenari: ori n-au ştiut că ordonanţa lor e neconstituţională, şi-atunci sînt nişte cretini, ori au ştiut, şi-atunci sînt nişte tîlhari fără scrupule. Dar, pentru că prin efectele fărădelegii au adunat moca de la pensionari nişte sute de milioane de euro, înclin să cred că bocii sînt mai degrabă tîlhari. Nesimţiţi, demagogi, fără scrupule şi fără Dumnezeu. Amin.

P.S. Dacă mă gîndesc bine, Curtea Constituţională tocmai a decis oficial că Boc e un dobitoc. Definitiv.

6 gânduri despre „Cretini sau tîlhari?

 1. Normal ar fi ca inteaga suma retinuta ilegal sa fie inapoiata celor de la care s-a retinut ! Dar ce-i normal in tara asta ? Niste talhari notorii, atat guvernabtii cat si cei de la Curtea Constitutionala . care au adormit in front !

 2. @Mircea: ştiau, cred eu, că nu e cuşer, dar au profitat porceşte, ca să ia cu japca nişte bănuţi de la amărîţi. Să-i bată Dzeu.

 3. nu e nimic normal in anormalull boccilor astora. .
  1.da a ar trebui banii dati cu penalitati si dobanzi inapoi , exact ca cele pe care le practica cas-ul pentru cei care nu au platit la timp sau nu au stiut ca trebuie sa plateasca si cat.
  2.uite de unde vin banii la buget duppa care tipa Boc si tipa acum Ungureanu- nu din evaziuni fiscale ci de la poporul roman- de la cei amarati
  3. pentru ce mama lui proces verbal am iesit in 1989 in strada??
  4. va veni vremea cand cei ce sunt lideri politici si nu numai vor cere indurare , dar nu o vor gasi

 4. @teaca: exista o lege universala a compensatiei si cred ca se va aplica si in cazul lor mai devreme sau mai tarziu, dar vad ca atat ai retinut??
  pe mine ma incanta ideea ca CAs-ul sa dea banii inapoi in conditiile in care ii ia de la asigurati- EXACT ACELEASI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s