Home

Aud/citesc declaraţiile unor politicieni, udemerişti sau de aiurea, despre cazul Borbely. Că e nevinovat, că e doar o înscenare a DNA, că e o răzbunare pentru că a zis „pas” la proiectele de suflet ale preşedintelui, Roşia Montană + Chevron – gazele de şist, că vai şi-amar.

O fi înscenare, o fi răzbunare, nu-mi pasă. Udemeriştii capătă exact ceea ce merită. Degeaba se vaietă şi ţipă acum ca din gură de şarpe, ştiau în ce barcă se urcă în 2009. Ştiau cît îi poate pielea acestui ins fără caracter care face toate jocurile murdare în Ro.

Şi totuşi, i-au cauţionat lui Băsescu toate acţiunile, unele de-a dreptul aberante, şi i-au sprijinit din plin toate politicile, în guvern şi în parlament, fără să crîcnească. Mai puţin povestea cu regionalizarea, dar şi acolo s-au opus numai pentru că nu li se dădea Ţinutul secuiesc.

Aşadar şi prin urmare, eu unul nu le plîng de milă udemeriştilor. Au vrut cu orice preţ la bucate, ei, acum trebuie să plătească. Chiar şi prin asemenea lovituri sub centură. Repet, merită. Şi ceva îmi spune că o vor mai încasa, pe măsură ce ne apropiem de alegeri.

În ce-l priveşte pe ex-ministrul Borbely, să mă lase cu demisia „de onoare”. Dacă era cu adevărat vorba de onoare, ar fi plecat din guvern atunci cînd România a pierdut, (şi) pe mîna lui, nişte miliarde de euro, din cauza certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Presupun că ştiţi istoria.

8 gânduri despre „Udemeriştii îşi merită soarta

 1. Cu cat ne apropiem de alegeri cu atat vor aparea mai multe dosare.
  Stiau asta din 2004 toti cei care au l-au votat pe marinar. Dupa atatia ani de guvernare si de acceptare a tot felul de pretentii din partea udmr in schimbul voturilor iata ca atunci cand nu vrei sa faci ce zice capitanul te papa rechinii care nu aleg daca esti udmr-ist sau de alta conceptie – ei stiu atat… ca nu esti in barca capitanului

 2. @ari+cârcotaşu: nu vor pleca ăştia de la bucate, pun prinsoare. Poate prin toamnă, să salveze ce se mai poate. Vor înghiţi căcatul, cu polonicul.

  @Marcus: am citit, şefu! E ok.

 3. in acest caz sa-si cprocure un lacrimariu dar sa nu planga pe umerii nostri ptr ca nu -i credem pe crocodili

 4. Nu există „ținut secuiesc”, e o falsă denumire care se vrea a fi legitimată prin folosire repetată, în orice context.
  Există un teritoriu românesc, în mijlocul țării cu denumirea România, locuit de cetățeni români.
  Da, unii dintre acești cetățeni se declară minoritari, dar sunt cetățeni români. La recensământ, unii dintre cetățenii români s-au declarat secui, alții klingonieni, alții țigani.
  Așadar, vă rog să nu le dați apă la moară repetându-le minciuna.

  În altă ordine de idei, salut gestul de a demisiona. Eficient și potrivit.

 5. @Andrei: ţinutul secuiesc există exact cît există şi ţara Haţegului, sau ţara Bîrsei. Asta nu are nici o relevanţă. Problema e că nu mai există secui, care erau un neam total diferit de unguri!

 6. Există Țara Bârsei, Țara Făgărașului, Țara Hațegului. Denumiri a unor zone geografice, a unor locuri, a unor zone.
  Nu există țara cangurilor mov, ori țara piticilor de grădină, ori țara vecinilor de la 400 de km distanță.
  Dar, dacă denumirea e repetată insistent, peste tot, în orice context, ajunge să fie preluată de populație, apoi acceptată ca un fel de adevăr.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s