Home

A ieşit pe piaţă un sondaj IMAS. Din care aflăm că USL a coborît vertiginos, de la 53,4 la sută în ianuarie, la 48,4 la sută în martie. Iar PDL a urcat vînjos, de la 15,8 la sută pe la începutul anului, la 18,6 la sută mai acu cîteva zile.

Eu am o nedumerire. Dacă PDL e aşa pe cai mari, că toot urcă, de ce naiba fug toţi ca şobolanii din partidul băsist? Parlamentari, primari, consilieri, ba chiar şi cîte-un consiliu local cu totul, pe la Buzău! Numai azi aflu că preşedintele CJ Neamţ şi-a pus palma-n fund şi a defectat la USL.

Aici sînt doar două posibilităţi: ori oamenii ăştia nu ştiu că partidul din care o şterg disperaţi urcă necontenit în sondaje, şi nici nu le spune nimeni, ori sondajele sînt mişelesc mînărite, ca să dea de doi bani curaj activului de partid şi de stat.

Ar mai fi o a treia posibilitate, în care nu cred: ca fugarii să fie masochişti. Adică, să plece de unde e bine spre foarte bine şi să meargă la o alianţă care „si-gur” va pierde alegerile şi va rămîne în opoziţie. Dar eu nu prea mă pricep la plăcerile astea perverse…

Reclame

3 gânduri despre „Fuga din rai

  1. Maestre, cred ca e vorba de identificarea cauzei si a efectului.. Dupa mine sondajele functioneaza pe principiul vaselor comunicante. Unde se decanteaza jegul acolo scade procentul si, reciproc, de unde pleaca jegul creste procentul.

    Ave!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s