Home

Deci: în timpul meciului România-Uruguay,   jandarmii (plus firma de pază) au tăbărît peste suporteri. I-au caftit şi i-au scos din stadion. Ce-au făcut ăia? Au afişat un banner. Nu rasist, ci împotriva FRF. Atît? Atît. Povestea nu se termină aici. La un meci din campionat, suporterii care aveau la ei un ziar de sport au fost opriţi la porţile stadionului. De ce? Pentru că respectivul ziar scria nasolii despre naşul Sandu şi mîna sa dreaptă, Corleone.

Mai departe: la Iaşi, unde se întîlneau premierii României şi Moldovei, s-a demonstrat şi s-au scandat chestii. După ce-a plecat MRU, jandarmii i-au legitimat pe demonstranţi. De ce? Aşa, ca să ştie ce-i aşteaptă. Şi să le arate „pisica”. Mai aflăm că jandarmii se antrenează febril. În cazărmi. Pentru ce eveniment? Aşa, preventiv. Pentru că ar putea fi o primăvară fierbinte în ţară.

Ce au în comun cele două faze? Iritarea. Frustrarea. Nervii. Şi mafioţii din fruntea fotbalului, şi cei din fruntea trebilor ţării, simt că se apropie funia de par. Şi fac pe dracu-n patru să descurajeze orice protest. Prin orice mijloace. Chiar şi prin cenzură, ascunsă în spatele unor dispoziţii legale. Ia vedeţi cu cîtă înverşunare urmăresc slujbaşii puterii să interzică singurul post tv (A3) care-i tăvăleşte pe unde-i prinde. Va fi o primăvară interesantă. Staţi pe-aproape.

Anunțuri

2 gânduri despre „Nervi de primăvară

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s