Home

Se întîmplă în România. Un neam de traistă, un ţăran cu ifose, samsar de jucători, îmbogăţit dubios din fotbal, a urlat minute-n şir la o judecătoare. Pe care-a făcut-o albie de porci. Individul fiind acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi alte chestii nasoale. Şi ce credeţi că a păţit janghinosul? Nimic. Chiar nimic.

De ce? De-aia. Pentru că judecătoarea în cauză a fost, pesemne, timorată. Timorată, de cine? De un derbedeu arogant, plin de bani. Şi de tupeu jegos. Şi de relaţii. Un ordinar care se crede mare mafiot. Bine. Bravo. Aşa justiţie, aşa acuzaţi, aşa atmosferă de tribunal.  Chiar îşi merită soarta şi judecătoarea aia slabă de înger.

Ne putem lesne imagina ce-ar fi păţit ipochimenul peste Ocean, să zicem. Ar fi fost amendat pe loc şi încătuşat instant, şi ar fi petrecut cel puţin o săptămînă după gratii. Ca să se răcorească bine. Şi să înţeleagă că autoritatea trebuie respectată. Chiar dacă, uneori, poate nu o merită.

Dar noi trăim în România, ce naiba. Unde magistraţii aşteaptă adesea, în cazuri mai delicate, indicaţii de sus. Şi unde legea se mai „interpretează”, se mai „negociază”…

2 gânduri despre „Jegosul şi magistratul

  1. Nesimtire si tupeu cit duce trenul la acest jeg ! Si, da, justitia din Romanelia nu actioneaza dupa legi ci numai la comanda ! De-aia ne merge asa de bine !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s