Home

Să notăm, în fugă: la Cluj, şi mai nu ştiu unde, s-a strigat „PDL şi USL, aceeaşi mizerie” (pe linia propagandei portocalii, dar uite că a prins!); aud un protestatar, cu mintea mobilată, spunînd, „găsiţi-mi pe cineva cu care să votez”; liberalul Ludovic Orban face greşeala de a intra printre protestatari, şi este huiduit. Asta s-ar fi întîmplat cu orice lider politic. Mai sînt exemple. Ce se întîmplă?

Sigur că oamenii au ieşit în stradă sătui de mizerie, de neamprostie, de ciocoism, de politicianism veros, de hoţie, de corupţie fără margini ş.a. Şi, desigur, sătui de aroganţa tembelă şi fără noimă a celui numit cu duioşie „javră ordinară”, „mincinosul”, „chiorul”, „dictatorul” şi cîte altele. Dar, oamenii, din toate categoriile sociale, vin zilele astea şi cu un semnal clar antisistem. Un fel de „lăsaţi-ne în pace, acesta e mitingul nostru, acestea sînt doleanţele noastre, nu vă băgaţi”. E o teribilă lehamite faţă de tot ce e politic.

Aşadar, ce facem? Că vin alegerile azi-mîine. Nu mai votăm pe nimeni? Nu se poate. Nu se poate fără politicieni. Ăştia sînt, cu ăştia defilăm. Măcar de-ar înţelege şi ei mesajul străzii. Vrem – nu vrem, ne place – nu ne place, trebuie să alegem primari, consilieri, parlamentari… Cei pe care-i vor propune partidele. Astea pe care le avem.

Soluţia, deocamdată, e alternanţa la putere. Probabil cea mai frumoasă invenţie a democraţiei parlamentare. Ca să nu li se împietrească actualilor degetele pe butoane şi gura la ţuţuroiul cu bani. Să vină ceilalţi. Păi, şi ăilalţi or fi mai de soi?, vor întreba cei din stradă. Poate că da, poate că nu. Vom trăi şi vom vedea. Dar dacă vor cîştiga la toamnă şi vor călca mai apoi pe bec, îi vom beli şi pe ei. Asta e singura noastră armă. A noastră, a celor cu ştampila.

P.S. Partidele şi sindicatele să facă bine şi să nu se bage. E cel mai inteligent lucru pe care ar putea să-l facă în acest moment. Lăsaţi strada cu revolta ei!

Anunțuri

5 gânduri despre „Împotriva sistemului

 1. Chiar asa dom’ Teaca! In prima fractiune de secunda am si zis ca l-ai prins pe Sandman in poza. Cand colo, el ne tranteste o astfel de intrebare. 😀

  Referitor la subiect: eu nu am reusit sa imi explic superioritatea si satisfactia de sine a alora care nu voteaza. Nu voteaza, cu naduf: „ce le-o fac eu lor, leprelor de politicieni! tuturor!” Nu inteleg, daca tot sunt ei asa de inteligenti si „le-o fac ei leprelor”, cum de nu au un neuron sa inteleaga ca tot ce fac prin asta este sa lase decizia in mainile altora care sunt si mai cu foamea-n gat si cel mai probabil si cu IQ-ul mai mic, sa le decida ei soarta pe urmatorii 4 ani?!? Si vine Van Ghelie cu faina si Urdea cu pantofi cu toc, iar fomistu’ nu stie cum sa puna mai repede stampula pe buletin. Apoi, la 2 ani de la vot se trezesc „neimplicatii” astia sa se planga ca e rau cand sunt condusi de un dictachior ales de cuartila 1 din societate.

  Eu inteleg scarba de tot si toate (la naiba! o traiesc zilnic), dar mie imi pare ca neimplicarea asta superioara este mai rea chiar si decat votul (dat de prosti prostiti) cu pedeleprele, pentru ca este ipocrizie la patrat!

  Ave!
  PS: Scuze ca m-am aprins, dar ai scris atat de bine ca m-a instigat. 🙂

 2. @Vlad: trist e, Vlade, că mulţi pun botul la propaganda asta infectă „toţi sînt la fel”. Cum ar veni, să rămînă pedeleii, că ei sînt rodaţi!

 3. @teaca: nu mai stiu unde am citit chiar azi (Ciutacu, poate?): „sa mai ramana [pedelicii] inca o tura pana li se lipeste mana pe buton” ..si, completez eu, nu-i mai dezlipesti nici cu autogenu’.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s