Home

Presupun că aţi văzut Rambo I. Cu titlul original First Blood. Într-o traducere aproximativă, „primul sînge”. Mai pe româneşte, cine a ridicat primul piatra. Cine a început cafteala. Cine a stresat, enervat, instigat populaţia. Cine şi-a bătut joc de tot şi de toate, cu tupeul unui Nero neînţeles de vulg. Şi care e gata să dea foc „Romei”, ca să arate că poate. În numele unui iluzoriu proces de modernizare a statului.

Cred că în această cheie trebuie „citite” demonstraţiile din aceste zile, care au culminat cu violenţele din Piaţa Universităţii. Auzeam la ignobila TVR că „protestatarii nu au nici un motiv să mai protesteze, deoarece proiectul de lege a sănătăţii a fost retras”. Nu zău? Ăştia ori n-au înţeles nimic, ori fac pe proştii. Arafat şi legea sănătăţii au fost doar momentul de cotitură. Declanşatorul. Pur şi simplu, s-a rupt zăgazul. A pornit totul ca un protest pro-Smurd şi pro-Arafat, şi s-a transformat într-o defulare generală. Nu se mai strigă „Arafat”, ci „Jos Băsescu” şi „Libertate”.

Nu contează că sînt puţini. Şi că printre demonstranţi au fost (şi vor mai fi) şi lichele, şi provocatori. Cine a avut ochi, a putut vedea în piaţă şi actori, şi sindicalişti, şi pensionari, şi femei, şi funcţionari, şi studenţi. Cu simbolicele steaguri găurite! În acest melanj, era inevitabil să apară şi incidente. Petarde. Spirite încinse. Minţi înfierbîntate.

De partea cealaltă, forţele de ordine au dovedit un suspect exces de zel. Au bătut şi au arestat la grămadă. Au dat cu gaze lacrimogene. Încercînd să acrediteze ideea jegoasă că a fost doar o golăneală. Că s-au înfruntat, cum îi aud pe mai marii jandarmeriei, galeriile de la Dinamo şi Steaua!! „Nişte viermi”, îi gratula pe protestatari un senator pedelist. Cum ştiţi deja, a curs şi sînge. Nu e primul. Şi, aş putea paria, nu va fi nici ultimul. Cine a ridicat piatra…

Post Scriptum. Unde-s guralivii guvernanţi? Înţeleg că-s uzi de frică, dar unde e Băsescu, de ce nu iese pe sticlă să hăhăiască el ceva? Unde e nevolnicul Boc? De ce tace agramatul Igaş, ministru de interne? Dar Udrea, cu nurii ei îndoielnici? Doar jandarmii mai „guvernează”?

Reclame

6 gânduri despre „First Blood

 1. Prima piatra a fost aruncata de agentii provocatori adusi de jandari si de militieni. Aia au spart cosuri de gunoi si au venit cu pietre si ‘organu” nu i-a vazut.

 2. Maestre Teaca, referitor la PS, se pare ca Boc e „acasa” (adicatelea Modrogan). Cica discuta cu partidul. Eu zic ca e in conferinta cu tatucul. Stenograma:


  E.B.: Bulibasa, nu e asa de rau! Nu au mai zis nimic de mine si nici nu au mai dansat infricosatorul „pinguin”.
  T.B.: Ha ha ha!

  Ave!

 3. Macar de ar primi ce ne-a dat, dar nu cred. Atat de mult se comenteaza si politizeaza momentul ca ti se face greata. E greu de recunoscut ca peste 75% din populatia acestei tari este in pragul de saracie, ca ne vor muri parintii si copii cu zile pentru ca nu vom avea cu ce si din ce plati asigurarile de sanatate , ca si in sistemul actual facem cu greu unii , fata retetelor chiar compensate , iar alti nu si le mai permit si mor.
  Si vai de mine , se intreaba unii si altii pe toate posturile ca de ce s-a iesit in strada , de ce s-au schimbat lozincile , de ce nu sunt autorizate mitingurile.Daca e anonima cine o semneaza?? Pai daca s-a iesit spontan si neorganizat de partide cine sa ceara autorizarea manifestatiilor?? Cine a cerut autorizarea manifestatiilor in 1989??
  S-a iesit pentru ca nu se mai poate rabda saracia si umilinta la care suntem supusi zilnic, Oricum au iesit prea putini si am convingerea ca vor exista repercusiuni asupra celor care au iesit , asupra celor care scriu si vorbesc impotriva acestui regim. Numarul mic de persoane iesite in strada este deja exploatat de portocalii in favoarea lor-sunt prea putini saraci si afectati de legi in aceasta tara-adica pierderi colaterale nesemnificative.
  Eu , imi doresc o pierdere colaterala si mai mica… pierderea guvernului acestuia de papitoi , a unui mariner pe care nu il mai ia marea odata( nu l-o fi suportand nici apa si de asta a ramas pe uscat) si asa vor trai si parintii mei nestresati ca nu vor mai avea cum si cu ce sa se trateze si ca ei 90% din populatia acestei tari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s