Home

Povestea asta cu cîinii vagabonzi, sau maidanezi, sau comunitari, nu se va termina niciodată, indiferent de cîte legi se vor scoate, şi indiferent ce vor prevedea ele: sterilizare, eutanasiere, sterilizare plus eutanasiere, după caz, etc. Dintr-un motiv elementar, puţin sau deloc luat în seamă de politicieni şi ONG-uri: avem în România un izvor nesecat de cîini!

De unde? De la ţară! Mai concret, există în mediul rural circa 3,3 milioane de gospodării familiale, conform precedentului recensămînt. Situaţia nu pare schimbată radical nici după recensămîntul din 2011. Nu avem şi o situaţie a cîinilor din aceste gospodării, dar putem presupune că sînt puţine care să nu aibă măcar un cîine de pază. Să zicem, pentru uşurinţa calculelor, 3 milioane de cîini. Din aceştia, cam jumătate sînt femele. Nesterilizate, cu mici şi nesemnificative excepţii.

Din 1,5 milioane de căţele, cel puţin un milion vor făta, anual. În medie, cam 3 pui la o femelă. Aşadar, în fiecare an se nasc în România (numai la sate), vreo 3 milioane de căţei. Ce se întîmplă cu ei? Unii sînt ţinuţi pe lîngă gospodării, alţii sînt daţi unor vecini, prieteni, rude, o parte sînt eutanasiaţi loco (înecaţi, de regulă), dar celor mai mulţi li se dă drumul pe uliţă, pentru că oamenii sînt miloşi.

Din 3 milioane „şeptel”, cel puţin 1,5 milioane intră în „fondul de vagabondaj”. Cum la sate nu prea au şanse să rămînă, goniţi fiind de ceilalalţi cîini de pază şi de gospodari, plus că nu prea au ce să mănînce, junii căţelandri o iau în haită peste cîmp, spre cel mai apropiat oraş. Spre tomberoane! Unde, eventual, vor fi prinşi, sterilizaţi, poate eutanasiaţi… Dar, în fiecare an, sute de mii de  „noi vagabonzi” vor invada oraşele patriei!

În consecinţă: pînă nu va apărea o lege clară care să oblige gospodarul să-şi sterilizeze căţeaua, această problemă se va perpetua la nesfîrşit!

Anunțuri

10 gânduri despre „Cînd vom scăpa de vagabonzi? Niciodată!

 1. Eu cred ca se va rezolva… si inca rapid. La ritmul in care se deterioreaza lucrurile si ne ducem tot in jos, in curand o sa ne schimbam obiceiurile alimentare spre chestii mai extrem-orientale, daca intelegi cam ce sugerez 😀

 2. Răscoala de la Bucova împotriva vechilului PDL-ist Ionesie Ghiorghioni – jefuirea, vandalizarea pădurilor, continuă !!! Frunză face pe niz-naiul !!!
  …curat murdar demersul penalilor , oamenii de Curte ai ayatollahului Sorin Frunzăverde…. să fie secetă mare la PD-L CS sau doar setea de bani şi putere a ” fraţilor ” penibili ?
  Din ciclul ” MAFIA LEMNULUI – AFACERI CU BUŞTENI ” – Composesoratul Bucova, Caraş-Severino – Drumul forestier din Padurea Bucova, blocat cu jeep-ul de smecherii locali, ciracii lui Gheorghioni. Dialogul vorbeste de la sine. La fel, si fundul unuia dintre cei care au blocat accesul reporterilor spre zona devastate.:
  http://www.jurnalul.ro/special/rascoala-bucova-pdl-ghiorghioni-601105.htm

 3. PSD Caraș-Severin demască acțiunea de împărțire a fondurilor către primării
  PSD Caras-Severin aduce în atenție modul clientelar față de cum sunt împărțiți banii Consiliului Județean, primarii din arcul guvernamental fiind principalii beneficiari ai acestor fonduri.
  ” În continuare consilierii judeţeni ai PSD Caraş-Severin NU vor mai vota nicio hotărâre de Consiliu Judeţean până când nu vor primi explicaţii la întrebarea: De ce municipiului Reşiţa nu i s-a acordat niciun leu, iar primăriile PSD şi PNL au rămas fără banii necesari cofinanţării proiectelor europene aflate în derulare?”
  Pen că ayatollahul masonsky frunză”verde” împarte BANUL PUBLIC după bunul său plac, d-aia !
  Mafiile PD-L : mafia PD-L Caraş-Severino prin Donul Sorin-LACHE frunză”verde” se grijesc de seceta pozonarelor perso ŞI de colectarea banilor necesari puşculiţei PD-L, deci dau acolo de unde lovelele se întorc.
  – păcăliciul Sorin-LACHE, masonul LABĂ-TRISTĂ s-a văitat şi-a schelăit întreaga zi cum că boicotul consilierilor PSD CS , vezi lume, ” întunecimea sa ” îl ia drept nici mai mult, nici mai puţin decât o sfidare la adresa celor care cică l-ar fi votat tartor al CJCS – cretinul se zuită că S-A ALES, n-a fost ales, că i-au cam tremurat brăcinarii în acea perioadă…
  – Oţelu Roşu a primit 1 miliard de lei vechi, daaar, masonsky frunză”verde” nu i-a dat de grija cetăţenilor urbei în cauză, ci DE FRICĂ ! Ayatollahul frunză”verde” moare de frica lui Iancu Simion SIMI care se zvoneşte că dacă Frunză-l mai enervează nervos mult…. ei bine, va candida la şefia CJ CS şi i-o trage cum nu i-a tras-o nima-n lume lu nima-n pociacă, nah ! Ba îl şi pârăşte la tanti Nutzi şi la Emil că sub vraja aburilor bahici ar cam fi scos pe gură cam multe la adresa lor… Alte guri de prin târg, cică frunză”verde” ar evita şi să se afle la Trei-Coceni despre faptul că nu decartează la bibanii de la centru cât ar trebui din cât colectează prin stilul impus-smuls, auuuuu… Şi mai are tupeu s-o bârfească pe duduia Nutzişor, auuuu….
  D-apăi şezi dracu pe curu tău, băi, Sorine, ” frate ”, şi-aşa eşti de fo ceva ani ” FOSTU ”, geaba-ţi pupă labele ” fraţii ” alcoolici pe la bodega lui Borduz aciuiată-n inima Camerei de Comerţ, fraiere , că tot dijiaba, te rezolvă informativ şi pe tine , duduia, că dacă avu cu ce….. 😉
  http://sfinx777.wordpress.com/2012/01/11/ca-n-evul-mediu-judecata/

 4. Pingback: Cînd vom scăpa de vagabonzi? Niciodată! (Blogul lui Teaca, Brasov) : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias Csíkszereda

 5. Hehehe, shogune, e ăl mai mare cîine care a existat ever, l-am găsit şi eu pe goagăl. Cît un taur, să n-am parte…

 6. Păi, dacă-i real, la ce dracu’-i mai tebuie ăluia zgardă? Că, de se supără, trage după el şi calu’, ca să nu mai zic de stăpîn şi pe don’şoară, laolaltă.

 7. Cand ajung vagoanele (descoperite, nu acoperite) goale in Giurgiu Nord cu destinatia Bulgaria-Grecia, de unde sa incarce marfa, ceferistii au obligatia sa le controleze. Cand deschid usile sar cainii ca puricii din aceste vagoane. Cand si de catre cine au fost aruncati acolo, nu se stie. Nu de putine ori vagoanele astea au calatorit zile in sir, au stationat prin gari, prin triaje. Sar cainii din vagoale la Giurgiu si o iau la fuga ca disperatii peste camp, prin oras, prin gara, printre vagoane… Prinde-i daca mai poti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s