Home

„În zilele următoare, dacă există trei absolvenţi de studii superioare, care acceptă salariul unui secretar de stat din România… sigur, maşină şi secretară, sunt gata să angajez fără concurs, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate, trei tineri pe funcţie de consilier de stat”, a declarat preşedintele Băsescu, precizând că nu este vorba despre „o glumă”.

Admiţînd că ar exista un tînăr absolvent de facultate occidentală suficient de naiv (că prost nu poate fi, cu excepţia vreunei loaze de boss pedelic) să dea curs invitaţiei prezidenţiale, intuiesc doar că ar fi bruscat din capul locului cu un tir de întrebări. Băiete (fato) ce ştii să faci? Păi, ce să ştie, a terminat o facultate, să zicem la Oxford, e specializat, aşadar, în ceva, să zicem ştiinţe politice.

Ce experienţă ai? Pfff, experienţă, păi să vedeţi, abia am terminat… Eşti dispus la un program flexibil (ăsta e termenul care mă amuză cel mai cel, cum ar veni, să fii disponibil la orice oră din zi şi din noapte…)? Sigur, de ce nu, sînt tînăr (ă)… Pentru un salariu de 1000 de euro? Mda, cam puţin, afară cîştigi de 2-3 ori mai mult, dar, în fine, eşti acasă…

Booon, şi te angajează (eu nu cred faza asta, dar să zicem, de dragul discuţiei). Cît timp credeţi că va sta junele sau juna în postul de consilier la Cotrocenistu? O lună? 3 luni? 6 luni, dacă e mai rezistent (ă) la mojicii şi neamprostie?  Şi cum va reacţiona cînd marele gînditor îl (o) va chema după o noapte obosită şi va întreba, trîntind un damf de single malt: băi găozare (păsărică), ia zi, cum scap de uslaşi?

P.S. CABOTÍN, -Ă s.m. și f. Actor lipsit de talent (afectat şi înfumurat); (p. ext.) cel care urmăreşte succese uşoare prin mijloace ieftine, de prost gust. II. adj. prefăcut, fals, teatral. [< fr. cabotin].

Reclame

6 gânduri despre „Un cabotin

 1. Chestia cu studii superioare in strainatate e relativa ! De unde poate sti el , „supremul” daca respectivii sint oameni de calitate ! Daca sint ” baieti de bani gata” n-as fi prea sigur ca au terminat studiile in strainatate „pe bune’ !

 2. niciodata, dar niciodata nu va veni cineva cu studiile facute in strainatate sa stea la cheremul lui don. jose[don. basescu]pe pohtele lui, la cheremul lui sau eventual al lui udrea [ cu u mic].nici nu se pune problema. de ce oare nu cheama pe un absolvent eminent ,dar somer? pentru ca exista tineri destepti, care nu corespund cu nivelul guvernantilor mic,mic,mic de tot. dar va veni un as in maneca ,adica fiul sau fiica unui demnitar pe care de altfel il si asteapta postul sau cele 3 posturi.ce magarie sa mai si razi si sa-ti freci mainile cum numai unii stiu sa o faca[ma refer la marele , magnificul, bunul si atotstiutorul base]… mare pacat de noi cei multi si ..care suntem masa de manevra pentru idioteniile lor, a lui…nu disperati mergeti la vot. ….angela tanasescu

 3. La Cotroceni se angajaza ca la SRL? Nu exista legi, restrictii de angajare (ca-i recesiune!!)? Sau asta e valabil numai pentru unii!!
  De fapt Romania este un SRL!

 4. @Mircea: cred că nici loazele boşilor pedelici nu s-ar băga.

  @angela: mergem la vot, n-ai grijă!

  @Gogu: e teatru ieftin, nici el nu crede în povestea asta. Un cabotin, cum ziceam.

 5. Dacă se întoarce un absolvent şcolit afară pe modelul ăluia care o omorît oameni cu maşina, beat mort şi drogat, pe post de secretar de sat… mă lipsesc.
  Banzai!

 6. Io-l văz mai puţin cabotin cât mai mult ca pe un cacealmist de mahala. N-are ăsta treabă cu scena, el e golanu’ de la colţu’ străzii cu măsuţa, cu asta are, asta n-are…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s