Home

Carevasăzică, a încercat guvernul, la spartul tîrgului, marea cu deştul. Să mărească, pentru la anul, taxele şi impozitele locale. Dar pentru asta au făcut bocii prostia de a-l pune pe „cel mai cel” ministru de finanţe din Europa, „subtilul” Ialomiţianu, să explice el cum devine chestia. Ce i-or fi zis, băi, Ialo, ia fi tu şmecher, poate ţine.

Aşa că, a ieşit „premiatul” cu pieptul înainte, să anunţe naţia că primarii vor neapărat creşterea taxelor. Şi nu doar primarii, staţi să vedeţi, chiar şi cetăţenii, patrioţi, au strigat în gura mare că vor taxe babane. Care cetăţeni? l-au întrebat gazetarii. Nişte cetăţeni înstăriţi, le-a explicat el suficient, unii care vor servicii mai bune.

Dar primarii, cum îi cheamă pe dînşii? Şi i-a numit Ialo, probabil ce i-au scris nişte unii pe o hîrtiuţă. Cutare din Vulcana-Băi, Cutare din Sălişte şi Cutare din Piteşti. Şefii organizaţiilor primariale, cum ar veni. Daa? Să-i întrebăm. Şi i-au întrebat. Ăia, săracii, habar nu aveau. Nu, domle, n-am cerut aşa ceva, nu ne-a întrebat nimenea de la minister! Ne uităm şi noi ca proştii la televizor!

Ei, şi a intrat Ialo cu „propunerea primarilor” în şedinţă de guvern, şi a ieşit după vreo oră… tot aşa: nu se face. Pe urmă s-a întors, opărit rău, la microfon, şi le-a explicat jurnaliştilor că… nu e momentul să…  Adică, vedeţi, primarii, cetăţenii, au vrut, dar noi nu şi nu, că ne gîndim la binele… Ho! Ho! Ho!

Reclame

8 gânduri despre „Cum a luat-o Ialo în barbă

  1. Pentru ăla din Sălişte io bag mina-n foc că n-o vrut! Îl ştiu. Îi liberal, îi Tilişcan de-al meu, îi ştiu rudele… Plus că vicele din Sălişte mi-e văr prin alianţă.
    Ce iară ştiu sigur îi că Ialo ăsta îi un fel de bou’ bălţii. Ceva în genul lu’ boc faţă de chiorete „decît” că cu o treaptă mai jos.
    Banzai!

  2. Shogune, eu am vrut să dau titlu la postarea asta „Cum a luat Ialo muie”. Pentru că a vrut să dea vina pe opoziţie pentru ideile lor creţe.

  3. adica finantistul nr.1 al lumii si al mileniului, contabilul de larga recunoastere internationala etc etc MINTE???? omg 😦

  4. puteau scoate in fata pe oricare. toti sunt la fel…
    cred ca stii ca americanii, inainte sa trimita sonda aia spatiala care cauta forme de viata INTELIGENTE in Univers, au trimis aparatura pentru calibrare in guvernul Romaniei… ca sa stie precis unde pun semnul de 0 (zero) 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s