Home

După 22 de ani de la Marea Îngrămădeală, cînd odiosul Escu a fost belit de conaţionalii săi, obligaţi să mănînce căcat şi apoi să strige cu gura plină ce bun e, am rămas cu un alt Escu. Aproape la fel de urît de către zisul popor (totuşi, 8 la sută încredere), şi cam la fel de paranoic.

Dumnealui ne laudă strepezit, la grămadă, cît de eroic îndurăm genialele măsuri de modernizare a ţării, ieşite din gîndirea sa creaţă, şi se mîndreşte cît de inspirat a fost, cu criza, cu alea, de nu mai prididesc mai marii Europei să-l ridice-n slăvi.

Apoi se încruntă brusc şi aruncă în jur cu numita materie maronie, aproape fără ţintă. Nimeni nu scapă de augusta porcăială. Nici măcar procurorii, dragi inimii sale odinioară. I-au rămas aproape de suflet doar serviciile. Şi Nuţi, cel mai bun produs al politicii sale. Boc nu se pune, că e anexă.

În singurătatea sa, mai iese la radio sau tv, alea oficioase, şi se arată mîhnit că nu e înţeles. Şi că trebuie să amîne unele din proiectele sale epocale. Pentru că nu mai are încredere în  partide. Nici măcar în trupa sa de fedayini.

Întors la Cotroceni, şi plimbîndu-se absent pe lungile culoare, salutat formal de băieţii cu ochi ageri, murmură cu voce tremurîndă, învîrtind nervos gheaţa din pahar: „poporul ăsta nu mă merită. Doar Istoria mă va pune pe soclu”. În noaptea aceea visă cum i se dezveleşte statuia…

Reclame

5 gânduri despre „Un soclu pentru Escu

  1. Nene Teaca,problema se poate rezolva relativ usor si fara prea mari costuri, ca si asa ii criza ! Nu-i nevoie de nici un soclu ! El exista ! Chiar in fata palatului Victoria ! Sa dam jos cartofu` ala de acolo si sa-l implintam imediat pe Chioru acolo ! Sau si mai bine sa-l dam de suflet lui Sarko., sa-l implinte la ei acolo ! In virful Turnului Eiffel !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s