Home

Motto: „Şi cum spune Mircea Eliade, cosmosul este capodopera zeilor, mutatis mutandis, armonia spaţiului ocupat de români în exteriorul graniţelor este capodopera lui William Brânză”.

Un om a murit într-o biserică din Bacău. În timpul liturghiei. Cineva l-a acoperit pe cel trecut în veşnicie cu o faţă de masă. Preotul a continuat nestingherit (şi nesimţitor) slujba. Spunînd doar, la final, cu un cinism de cuţitar: „ferice de acest om că a murit în biserică”. Vi se pare cunoscut? Nu? Atunci citiţi mai departe.

În timp ce ţara geme sub vremi, şi sub idioţeniile unei  guvernări autiste, o şuşă pedelistă, transmisă generos, timp de două ore, de TVR şi TVR Internaţional, televiziuni publice de partid şi de stat, s-a transformat repede într-un tumult de laude greţoase la adresa unor activişti cu „merite”. Cel mai elogiat a fost, cu totul neaşteptat, Will. Nu Shakespeare, ci Brînză. William Brînză. Cel care mînăreşte, în numele partidului, voturile diasporei.

A fost înălţător. Elogiatul n-a fost în sală. Deoarece şi pentru că, „pribeag el însuşi în căutare de alte identităţi, a experimentat asprimea departelui, singurătatea din afara României, tăind cu ascuţişul propriei minţi ani de muncă”. Dar a transmis un mesaj înregistrat. Simţitor, mr Cheese. Mă gîndesc numai ce va fi cînd o vor preamări pe Udrea. La premiile frunzei. Poate atunci va transmite şi CNN. Urbi et orbi.

5 gânduri despre „Elogiul brînzei

  1. Marturisesc ca mi-am sters o lacrima… Si n-ai vorbit decat despre branza, nu si despre ceapa 😉

  2. Mie-mi place brînza de burduf, aia „usturoaie” din Mărginime.
    Odele la adresa lu’ amorţîtu’ ăla de Will mă fac să borăsc.
    Banzai!

  3. Pingback: Elogiul brinzei (Blogul lui Teaca, Brasov) : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias Csíkszereda

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s